Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

problem z silnikiem podczas jazdy

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

problem z silnikiem podczas jazdy

Postprzez kowad » 22 października 2010, 09:26

Podczas występowania niższych temperatur (od ok 5st C) podczas jazdy czuje brak mocy. Jak wcisnę sprzęgło, to obroty spadają do 0 i silnik gaśnie. Jak potrzymam do chwilę ja biegu (przez cały czas jadąc) w pewnym momencie załapie i mogę jechać normalnie. Zdarza się to ze 2-3 razy i potem spokój. Ostatniej zimy miałem to samo. Myślałem, że to może być przez filtr paliwa, po wymianie nie miałem tych problemów. Od wymiany przejechałem ok 20kkm, więc nie jest to jakoś dużo jak na filtr w tdi. Jaka może być jeszcze przyczyna takiego zachowania?
kowad
Stella
Stella

Auto: Leon

Reklama

Re: problem z silnikiem podczas jazdy

Postprzez Ace Ventura » 22 października 2010, 15:17

Może paliwo kiepskie ?
---PitR---
Ace Ventura
Sport
Sport

Auto: Leon tDI

Postprzez MisiekASV » 22 października 2010, 16:47

W sumie może być wina filtra. trafisz troche razy na b. słabej jakości paliwo to 20 tys. nie jest już mało. Zależy jeszcze jakiej jakości filtr. Ja kiedyś (latem) kupiłem jakiś zupełnie nieznanej firmy i zimą musiałem wymienić, ale przy minusowych temperaturach. Więc później zainwestowałem w Mann'a. Brak mocy też jest odczuwalny jak masz zasyfiony filtr powietrza, ale w tym przypadku raczej temperatury nie mają znaczenia.
MisiekASV
Signo
Signo

Postprzez kowad » 22 października 2010, 17:45

Najdziwniejsze, że nie dzieje się to zawsze i tylko chwilowo. Strata mocy była tez tylko jeden raz (przypuszczam, że wszedł w tryb awaryjny). Nie chciałbym, żeby zdarzyło mi się coś podobnego na dłuższej trasie lub przy wyprzedzaniu...
kowad
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel