Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
czarek napisał(a):witam , robilem rozrzad i zauwazylem ze przy dolocie powietrza do turbiny przy tej przepustnicy jest cos jakby smar czarny , i chyba caly kolektor ssacy taki jest , czy przez to moze byc slabszy albo miec dziury w gazie ?
czarek napisał(a):to trzeba wyjac caly kolektor ssacy i go przeczyscic ?
[ Dodano: Czw 05 Maj, 2005 ]
to zdradz ten sposob
Zawor recyrkulacji spali - wymysl ekologow - mozna zaslepic.czarek napisał(a):a jak wywalic EGR i co to jest ? i czym zastapic go
Rura grubości dużego palca bezposrednio łącząca turbo z EGR (to musisz wywalić i zaślepić) Co daje - dopala spaliny, które wydobywają sie z silnika poprzez wprowadzenie ich (w części) spowrotem do obiegu - zasyfiając kolektor dolotowy.czarek napisał(a):a w ktorym miejscu on jest , i czym zaslepic . a tak naprawde to co on daje
da3 napisał(a):ps robie sobie wlasnie taki i bede mial jede na zbyciu
To już predzej osobiście zobacze na własne gały hahada3 napisał(a):jak zamontuje to zapodam zdjecia co i jak(ale to tak za poltora tygodnia:)
No miałem możliwość zobaczenia co tam jest pod maską ale co innego mnie interesowało i własnie pamieć fotograficzna podpowiada mi, ze faktycznie dużo tam było wolnego miejscada3 napisał(a):Szymon tez nie ma lupo od poczatku egr
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość