Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Centralny zamek nie otwiera się po wyjęciu kluczyka

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] Centralny zamek nie otwiera się po wyjęciu kluczyka

Postprzez giegiel » 30 października 2010, 19:10

Od jakiegoś czasu wariuje mi centralny zamek i mam wrażenie, że dzieje się to przez moduł komfortu. Otóż po przekroczeniu 15km/h zamykają mi się wszystkie drzwi i dotychczas po wyjęciu kluczyka ze stacyjki wszystko się otwierało, teraz już się nie otwiera i muszę ręcznie to robić. Jest to dość irytujące bo za każdym razem jak jestem przy bagażniku złapię się na tym, że auto jest zamknięte.

Kolejnym wariactwem mojego centralnego jest to, ze jeżeli nie odpalę auta chwilę po jego otworzeniu to samochód się zamyka i można go jedynie otworzyć pilotem...

Błędów żadnych nie wyrzuca. Ktoś się orientuje co to może być?

II. Zasady zachowania się na forum
9. Zadając pytanie pisz tak, by temat dawał obraz zawartości wiadomości i pojęcie o tym, czego można się spodziewać po temacie. Nie zadajemy pytań typu: "Mam problem" "Czy wiecie ?" itd. UWAGA! Posty z tematami typu: "Mam problem" "Czy wiecie ?", „problem”, etc, będą usuwane do śmietnika bez ostrzeżenia!
giegiel
Stella +
Stella +

Auto: Leon Top Sport

Reklama

Re: [ALL] Centralny zamek nie otwiera się po wyjęciu kluczyka

Postprzez Nogaj » 31 października 2010, 07:16

Hm bagażnik się zaklucza po pewnym czasie to normalne jak i auto pod warunkiem, że po otworzeniu z pilota nie otworzysz żadnych drzwi. Czy Twoim problemem nie jest przypadkiem stacyjka?
TDI+ by Goodhope
Obrazek
Nogaj
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez Tworek » 31 października 2010, 07:48

giegiel napisał(a):Od jakiegoś czasu wariuje mi centralny zamek i mam wrażenie, że dzieje się to przez moduł komfortu. Otóż po przekroczeniu 15km/h zamykają mi się wszystkie drzwi i dotychczas po wyjęciu kluczyka ze stacyjki wszystko się otwierało, teraz już się nie otwiera i muszę ręcznie to robić. Jest to dość irytujące bo za każdym razem jak jestem przy bagażniku złapię się na tym, że auto jest zamknięte.

Miałem taki sam problem wszystko jest dokładnie opisane w tym temacie viewtopic.php?p=250287&highlight=#250287 Strona 2.

giegiel napisał(a):kolejnym wariactwem mojego centralnego jest to, ze jeżeli nie odpalę auta chwilę po jego otworzeniu to samochód się zamyka i można go jedynie otworzyć pilotem...

A ja myślę, ze centralny się tak zachowuje dlatego, bo klikasz tylko raz otwórz i otwierają się tylko drzwi kierowcy, a po czasie same się zamykają. Było to już gdzie o tym na forum. Spróbuj kliknąć dwa razy otwórz i przynajmniej otworzyć drzwi, centralny nie powinien się zaryglować. Jeżeli jestem w błędzie niech ktoś mnie poprawi.
Tworek
Signo
Signo

Auto: AUDI A4 B6
Silnik: AVF 1.9

Postprzez giegiel » 31 października 2010, 09:47

Otóż zamyka sie nawet jak otworzę drzwi. Ale zaraz, zaraz lampka nie działa po otwarciu drzwi kierowcy to może być wina tego. Muszę sprawdzić.

Nie mam dwu stopniowego otwierania. Dzisiaj spróbuję powalczyć z przeprogramowaniem.
giegiel
Stella +
Stella +

Postprzez Yagi2 » 31 października 2010, 10:48

Kolego,a nie masz czasami zamka w drzwiach walniętego( tzn. mikrostyk w zamku) po otwarciu drzwi, powinna ci się zapalić lampka w drzwiach i w samochodzie(podsufitce). Jak tak nie jest, to masz zamek do wymian lub jego mikrostyk. Sprawdź jeszcze, czy przy otwartych drzwiach kierowcy działa ci brzęczek od świateł.
Tu masz temat o zamkach -> centralny zamek
Yagi2
Sport
Sport

Auto: Leonik 110+

Postprzez giegiel » 13 grudnia 2010, 17:53

Wracając do tematu wreszcie podłączyłem leosia do kompa i pokazało mi:

Kod: Zaznacz cały
ddress 46: Central Conv.
   Controller: 1C0 959 799 F
   Component: 9V Komfortgerát HLO 0003
   Coding: 00257
   Shop #: WSC 03630
2 Faults Found:
00849 - S-contact at Ignition/Starter Switch (D)
            25-00 - Unknown Switch Condition
00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
            27-10 - Implausible Signal - Intermittent

Podejrzewam że tu jest wina tego że mi sie nie otwiera auto po wyjęciu kluczyka. Macie jakieś pomysły co mam wymienić? Gdzie to jest? I jak tam się dostać?
giegiel
Stella +
Stella +

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne