Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ze swojej strony dodam: pamiętaj, że zimne powietrze skuteczniej odparowuje szyby niż gorące - niektórzy mają problem ze zrozumieniem dlaczego tak a nie odwrotnie.wlodi napisał(a):witam, od kilku dni zaczely mi bardzo parowac szyby, nie moge sobie z nimi poradzic:/ moze ktos podpowie co to moze byc? pozdro!
czym?evotuning napisał(a):umyciu szyb
soltysik napisał(a):ja nie mam problemu z zaparowanymi szybami , dlaczego![]()
A bo zawsze wymieniam filtr , wnętrze auta staram się mieć czyste, zmieniam dywaniki na gumowe i dodatkowo pod nogi wkładam gazety, które wchłaniają całą wodę ze stopniałego śniegu po powrocie do domu gazety wywalam i zmieniam na nowe, a w aucie zawsze jest sucho(może i nie wygląda to ładnie ale efekt jest pozytywny)
konstant napisał(a): i co? Jajco,
konstant napisał(a): i co? Jajco,
konstant napisał(a):soltysik napisał(a):Ja tez wymieniam filtr (co 10 tys km), dywaniki mam wszystkie gumowe, gazety tez wkladam i co? Jajco, dalej mi szyby paruja. Wiec naprawde nie wiem od czego to zalezy.
tatian napisał(a):czym?evotuning napisał(a):umyciu szyb
Bo ja np. od czasu do czasu stosuję antifog shella.
konstant napisał(a):Ja tez wymieniam filtr (co 10 tys km), dywaniki mam wszystkie gumowe, gazety tez wkladam i co? Jajco, dalej mi szyby paruja. Wiec naprawde nie wiem od czego to zalezy.
soltysik napisał(a):konstant napisał(a):Ja tez wymieniam filtr (co 10 tys km), dywaniki mam wszystkie gumowe, gazety tez wkladam i co? Jajco, dalej mi szyby paruja. Wiec naprawde nie wiem od czego to zalezy.
jak spawali ci auto z dwóch zostawili szpary między spawami to i wilgoć łapie
SEBOOL2006 napisał(a):Pochwal się Mirczas może być na PW
YaZoo napisał(a):SEBOOL2006 napisał/a:
Pochwal się Mirczas może być na PW
SEBOOL2006, cofnij się na poprzednią strone to napewno zobaczysz jak to robi Mirczas,
tatian napisał(a): A więc lepszym, a szczególnie bezpieczniejszym sposobem jest po prostu wietrzenie auta po jeździe poprzez pozostawienie choć na chwilę otwartych drzwi
tatian napisał(a):orlen, nie wiem czy najlepszy czy nie ale na prawdą daje radeStandardowo wylewanie wody z dywaników po każdej jeździe. Ale o tym to chyba pisać nie trzeba.
no to nie ma siły. Gdzieś masz wilgoć i koniec. Dla porównania. Zostawię wodę na dywanikach to szyba czołowa rano zamarznięta od wew. Wyleję w środku sucho problemu nie ma.Oczywiście jak pisałem wychładzam auto z 2 min nim je zamknę.mati.gda napisał(a):auto 3 h na dworzu i cale od wew zamarzniete
mati.gda napisał(a):auto 3 h na dworzu i cale od wew zamarzniete. załamka
blachy napisał(a):Wyjmij filtr kabinowy, następnie wykręć podstawkę w który jest osadzony. Na tej podstawie jest taka gąbkowata uszczelka - u mnie to tędy woda dostawała się do środka. Wydłubałem dokładnie tą uszczelkę, w jej miejsce poszedł silikon. Od tamtego czasu spokój.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości