Bardzo mnie ciekawi ile jest dokladnie litrow od pelnego baku "pod korek" do "rezerwy" w moim tdi...?
qrde, nie mam komputera pokladowego, i musze na "oko" wyliczac spalanie...

pozdrufffka...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ponad 10 litrów da sie jeszcze zalać.mm.max napisał(a):Jak lejecie paliwo macie we wlewie od strony tylnych lamp macie taki wystający "dzyndzelek", wystarczy go pistoletem gdy paliwo podejdzie pod korek odpowietrzy się zbiornik i jeszcze wejdzie parę ładnych litów
mm.max napisał(a):wystarczy go pistoletem gdy paliwo podejdzie pod korek
ali napisał(a):napisz może co go wystarczy pistoletem.
Wczoraj odebralem auto i zalalem na BP 64 litry haha to jest chyba rekord hahah a stacja w miare pewna przez 5 lat tam lalem ahhahahGaspar napisał(a):Hmm, a na ile "zdrowe" jest zalewanie odpowietrznika?...
Nie ma to jakiegoś ujemnego wpływu na zbiornik?...
Tonny S napisał(a):Wczoraj odebralem auto i zalalem na BP 64 litry haha to jest chyba rekord hahah a stacja w miare pewna przez 5 lat tam lalem ahhahahGaspar napisał(a):Hmm, a na ile "zdrowe" jest zalewanie odpowietrznika?...
Nie ma to jakiegoś ujemnego wpływu na zbiornik?...
Tonny S napisał(a):wizz, uzyj odpowietrzacza w baku.
b0g0b0jny, tak ma taki sam 55 litrow ahhaha wiedzialem ze 60 da rade bez problemu ale gdzie te 4 litry wlazly jeszcze hahaha.
W rure to myslalem, ze te 5 wchodzi hahah ale zeby rura miescila 9 litrow hahaha chyba przejade sie tam z 10 litrowym baniakieem i sprawdze dokladnosc odmierzanej ropki ahhahaoczkolek napisał(a):Tonny S napisał(a):wizz, uzyj odpowietrzacza w baku.
b0g0b0jny, tak ma taki sam 55 litrow ahhaha wiedzialem ze 60 da rade bez problemu ale gdzie te 4 litry wlazly jeszcze hahaha.
W rure, Tonny rurę.
Rabi napisał(a):gaspar, no po prostu szok!
bacardi napisał(a):a tak btw jakis czas temu byly glosno o tym, ze niby niektore dystrybutory oszukiwaly przy odbiciu pistoletu, moze w tym tez cos jest... ?
przemek69 napisał(a):wam w Poznaniu to dobrze u nas w Krakowie ON jest na SHELL-u po 3.68
sławek napisał(a):Wg producenta zbiornik ma poj. 55l więc prawie się zgadza.
po lewej stronie jak zamek (tylko ciut głębiej). Taki dzyndzel z dziurkąYaZoo napisał(a):A co do odpowietrznika to nawet nie wiem gdzie on jest
YaZoo napisał(a):sławek napisał(a):Wg producenta zbiornik ma poj. 55l więc prawie się zgadza.
Napewno sie zgadzaA jak wszyscy wiedzą pływak w zbiorniku czy jak to ustrojstwo tam się nazywa ma czasem tendencje do oszustw. Po prostu lubi czasem sie zawiesić i wtedy pojemność zbiornika radykalnie maleje
![]()
Mi kiedyś zbiornik skurczył sie do 39 litrów + rezerwaAle przeważnie tankuje około 50 litrów no chyba, że dystrybutor mnie oszukuje
A co do odpowietrznika to nawet nie wiem gdzie on jest
laska1193 napisał(a):Ale mi wychodzi pod korek max 44 +-7 tj 51 wiec cos nie tak.
Co radzicie???
YaZoo napisał(a): A jak wszyscy wiedzą pływak w zbiorniku czy jak to ustrojstwo tam się nazywa ma czasem tendencje do oszustw. Po prostu lubi czasem sie zawiesić i wtedy pojemność zbiornika radykalnie maleje /
ile wlałeś? chyba 57.the_rahzel napisał(a):jest 55l,ja max.co wlalem to 67l z groszami...
Mirczas napisał(a):Nic. Jeździć i lać tyle ile wejdzie.ile wlałeś? chyba 57.the_rahzel napisał(a):jest 55l,ja max.co wlalem to 67l z groszami...
Mirczas napisał(a):the_rahzel napisał/a:
jest 55l,ja max.co wlalem to 67l z groszami...
ile wlałeś? chyba 57.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość