Witam.
Czy dużo jest roboty przy przekładce silnika benzynowego do budy od diesla?
Gra warta świeczki, czy lepiej sprzedać ropniaka i szukać turbo benzyny?
ja w poprzednim robiłem odwrotnie, do 1,6 SN zakładałem 1,9 tdi, czy roboty dużo? w pojedynkę około tygodnia, ja przekłądałem całą instalację, bak bo są inne wlewy....
Mocnych Leonów TDI jest dużo w sprzedaży- można w nich przebierać, a turbo benzyn jest jak na lekarstwo, do tego ceny i jednych i drugich są już porównywalne.
Chyba wolę włożyć silnik do pewnej budy, niż kupić benzynę w budzie z niewiadomą przeszłością.
Co jeszcze oprócz silnika, skrzyni?, komputera, wiązki będzie do swapa potrzebne?
Konstant- rozwiń myśl.
Wydaje mi się, że musisz jeszcze przerobić układ paliwowy, zbiornik pompa itd
Zmodzić wydech wstawić katalizator, sondy
Jak chcesz mieć 250+ to ja bym sprzedał i szukał 4x4
Był Leon 4x4 194KM & 423 NM by COMPsport Jest... A4 B7 Quattro 2.0 TFSI 264KM & 394NM by COMPsport
Ja też bym się nie bawił w takiego SWAP-a,jak już koniecznie chcesz mieć turbo benzynę,to sprzedałbym Leona,dołożył i kupił Golfa GTI,200KM seria,po programie ok.250KM,rocznikowo 2006-2007,45 000-60 000zł... Jak bym miał jakąś luźną kasę to sam bym tak zrobił..
Golfy mi się nie podobają, nie mają tego czegoś co Leon.
Wygląda na to, że jednak nie opłaca się bawić w przekładkę.
Pozostaje szukać zdrowej Cupry, co nie będzie łatwe.
Cześć chcę wymienić silnik z diesel na benzynę, obecnie posiadam seata leona 1.9 TDI , a chciałbym założyć 2.3 benzyna z seata toledo. Czy jest to możliwe, bo nie wiem czy da się podłączyć instalację elektryczną, mam całego drugiego toledo z takim silnikiem 2.3 i z instalacją. Bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Takie SWAPY są bez sensu i nieopłacalne nie mowie ze nie wykonalne po prostu zbyt duży nakład pieniężny pochloni lepiej sprzedać i dołożyć tyle co do swapa masz włożyć a kupisz naprawdę mocna fure i gotowa.
lysaglaca, ale nie było w Leonie VR5 2.3l, to po primo. Secundo, należy Ci się złota lokata za dokonanie tematu. Btw, w naszym kraju wszelkie grube swapy są nieopłacalne, ale jak ktoś ma mocne ciśnienie na coś takiego, to czemu nie może dlatego, że teraz nie ma już fajnych wolnossaków w tych pojemnościach