Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pminor napisał(a):Miałem to samo - wymień N75 i przewody ciśnieniowe. mi pomogło.
W VPku sie da od gory wlozyc reke, w PDku juz nie za bardzosławek napisał(a):Nie wiem jakim cudem tam włożyłeś rękę.
często poruszany temat,wystarczy poszukać.biuck napisał(a):Czy spotkał się ktoś z tym?
Póki co może i tak ale na dłuższą metę to nie przejdzie. Po kilkudziesięciu km znowu zacznie się to dziać. Tak jak Marcin_TDI, napisał gdybyś zrobił logi to by wyszło że dalej są problemy. Nie pozostaje nic jak za jakiś czas dmuchawkę wyczyścić. Bo będzie coraz gorzej.biuck napisał(a):Przewietrzyłem więc turbinę - parę kilosów na obrotach od 3 do 4 tyś, i wydaje się że póki co jest OK
mati12345 napisał(a):nic nie odkrecałem , koło zaworu EGR jest miejsce gdzie reka sie przecisnie a do turbiny nie dalekotroche ciezko było ja ruszyc za pierwszym razem ale srubowkret mi pomogł
a poznijej juz lzej chodziła tylko ze jak sie ja dawało na sam do to sie blokowała ale mysle ze to juz sie naprawiło bo leon na chwile obecna leci dobrze:) jutro tez taka wycieczke zrobie i zobzcze czy pomogło mu to
michal3m napisał(a):mati12345 napisał(a):nic nie odkrecałem , koło zaworu EGR jest miejsce gdzie reka sie przecisnie a do turbiny nie dalekotroche ciezko było ja ruszyc za pierwszym razem ale srubowkret mi pomogł
a poznijej juz lzej chodziła tylko ze jak sie ja dawało na sam do to sie blokowała ale mysle ze to juz sie naprawiło bo leon na chwile obecna leci dobrze:) jutro tez taka wycieczke zrobie i zobzcze czy pomogło mu to
zrób fotkę:p którędy włożyłeś tą rękę
sławek napisał(a):u mnie w ARLu po programie czyszczenie turbo pomogło na kilka miesięcy- po czym ponownie się zapiekły- prawdopodobnie gówniane czyszczenie było, bo też PSJu nie uprawiałem.
raptor napisał(a):Witam. Pytanie z innej beczki. Mechanik mi powiedział, że gdy samochód jest zimny, moge smiało ostro w gaz mu dawac. Czytałem na forum, że to wpływa żle na turbinę. Czy to prawda?I co może sie stac z turbiną podczas zimnego oleju?
niestety ale takie mamy paliwo. Co byś nie lał do baku verve, dynamic itp to i tak po pewnym czasie turbo sie zapieka. Nie pozostaje nic jak czyścić, czyścić i jeszcze raz czyścić.sławek napisał(a):turbina w kilka miesięcy po czyszczeniu - znowu jest do roboty
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości