Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Turbina wlącza się jak chce i kiedy chce , czasami od 2 tyś a czasami wcale.
konstant napisał(a):Turbina wlącza się jak chce i kiedy chce , czasami od 2 tyś a czasami wcale.
Hę ? Wiesz w ogole na jakiej zasadzie dziala turbina?
Sprobuj go przegonic dosc mocno, ale jak kolega wyzej wspomnial, najlpierw VAG.
konstant napisał(a):Turbina wlącza się jak chce i kiedy chce , czasami od 2 tyś a czasami wcale.
Hę ? Wiesz w ogole na jakiej zasadzie dziala turbina?
Sprobuj go przegonic dosc mocno, ale jak kolega wyzej wspomnial, najlpierw VAG.
Nogaj napisał(a):I poczytać o notlaufie.
matig20 napisał(a):ja ostatnio w mojej ibizie z silnikiem asv dosłownie czułem ze samochód traci moc puźniej już tylko do 4 tyś i zacinało go coś wymieniłem wszystko co miałem czyli pompa i wtryski wcześniej kupiłem filtr paliwa nie poogło potem przez przypadek odpiołem rurę od filtra powietrza i było wiadomo co mu było po wymianie filtra powietrza samochód ożył dodam też że spalanie przed wymianą miał ogromne i do tego kopcił na rezerwie było bojno jechac sprawdź filtry najpierw zacznij od najtańszych rzeczy
ketchupsan napisał(a):Z ta wskazówką na rezerwie zauważyłem, że pozycja wskazówki zaniżana jest wg średniego zużycia paliwa. Np mam rezerwę, wyjeżdżam na trasę robię 5km, średnie spalanie 5,5. Wjeżdżam do miasta, tam stoję w korkach, średnie spalanie wzrasta do 10, wskazówka już leży. Wyjeżdżam z miasta na trasę, wskazówka się podnosi. Tak już chyba jest.
Jak tracisz moc to na desce wyskakuje żółta kontrolka błędu silnika?
dezeus napisał(a):Ewidentnie przeładowuje turbina od samego dołu , czyli problem z turbiną i tym się zajmij od około 3,5 tys. prawdopodobnie notlauf , poczytaj o nim bo niepotrzebnie dublować tematy.
Mirczas napisał(a):Przepływka na pewno do wymiany (tylko Bosch)
LoozaQ napisał(a):Mirczas napisał(a):Przepływka na pewno do wymiany (tylko Bosch)
Z przepływką to bym się wstrzymał do czasu zlogowania samochodu po regeneracji turbiny. Błędne wskazania mogą być wynikiem przeładowania. Przynajmniej tak mi mechanik zasugerowałi to by się wydawało logiczne.
Mirczas napisał(a):Vitu, czasami regeneracja jest jedyną słuszną metodą. Czyszczenie może pomóc tylko na jakiś czas. Nawet Marcin_TDI, o tym wspominał.
Vitu napisał(a):Oczywiście ukręciłem wąż olejowy smarujący turbinęGdzie mogę takie coś dostać ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości