Witam mam nie lada problem mam nadzieje ze pomozecie lewa przednia lampa mi paruje tak jakby dochodziło powietrze domyslam sie ze pewnie cos jest niesczelne zaraz po umyciu auta widac krople wody w rogu lampy:( czy ktos kiedys miał cos podobnego? prosze o porade
Mati1906, lewa przednia czyli rozumiem od strony kierowcy Weź ściągnij osłonę reflektora przy akumulatorze (instrukcja obsługi str 3.79) i sprawdź czy dekiel reflektora siedzi na swoim miejscu. Może on jest uszkodzony.
Mirczas, tak woda sie dostaje do środka niestety... w dzien jak jest ciepło to lampa paruje ehh...
LoozaQ, tak od strony kierowcy hmm sprawdze wieczorem bo teraz do pracy smigam... kurcze tylko intstrukcje to ja mam po holendersku a jak to sie sciaga?
LoozaQ, ooo dzięki wiesz co oblukam ja wieczorem jak wróce z pracy... hmm a moze poprostu usczelka jest niesczelna? tak patrzac wczoraj to nie widac było pękniecia
Zdejmij dekielek od lampy i dokładnie wyczyść tą piankową uszczelkę, wytrzyj też lampę od tyłu, szczególnie miejsce gdzie styka się z uszczelką dekielka. U mnie taki zabieg wyeliminował parowanie. No chyba, że masz rozszczelnioną lampę to wtedy nie pomoże:)