Witam.
Intryguje mnie jedna sprawa, nie zwróciłem na nią uwagi wcześniej, ale dziś przez przypadek zauważyłem, że na wolnych obrotach energicznemu dodawaniu gazu towarzyszy takie dosyć mocne (jak na otwartą maskę) syknięcie jakby zaciąganie powietrza ... Podjechałem do znajomego zajmującego się instalacjami gazowymi ( bo niestety ze względu na liczbę przejeżdżanych km otrułem swojego Leonka) ale stwierdził, że tak one mają, że to przepustnica się otwiera i jest taki odgłos zaciąganego powietrza... Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi i jakoś nie daje mi to spokoju stąd Pytanie do WAS koledzy, 1,6 102 PS jakbyście mogli sprawdzić u siebie... Zapalić autko i jak chodzi na wolnych dodać gazu, jak dodaję powolutku to normalnie wchodzi na obroty, jak szybciej to słyszę SSSSYYYYKKKK takie PPPSSSSTTT.... Dzięki z góry za sprawdzenie u siebie i napisanie swojej opinii.
Ps. Czy u kogoś z WAS w tym silniku szwankowało sprzęgło ? To tak na marginesie, ale u mnie coś puka przy wciskaniu i puszczaniu, to kolejna sprawa która mnie niepokoi...