Witam.
Od jakiegoś czasu borykam się z poważnym problemem. Posiadam Leonka 1.8 T bez żadnych modyfikacji poza instalacja gazową... Instalacja od 4 lat. Problemy od około pół roku. Początkowo znienacka przesał palić na jeden cylinder. Po sprawdzenieu wymieniono cewkę i wszysko było O.K. Po około miesiącu padły dwie kolejne cewki. Następnie był spokój aż znów dała o sobie znać ostatnia cewka (tak przynajmniej sądziłem.) Jednak po wymianie było już tylko gorzej Co jakiś czas po rozgrzaniu silnika nie ma zapłonu na jednym cylindrze. Jednak to nie wina cewki, poniewaz VAG cały czas pokazuje sporadyczny brak zapłony na cylondrze trzecim, niezależnie od przełożenia cewki. Problem występuje nie stale i tylko po rozgrzaniu silnika. Dodaktowo wywala jakiś błąd nieszczelności na zaworze D.V. jednak wszystko zostało sprawdzone i nieszczelności nie wykryto.
Dodam, że wymieniłem też świece. NIe ma znaczenia czy jedę na benzynie czy na gazie.
Czy ktoś może podpowiedzeć z czym mogę mieć do czynenie? Z góry dziękuję za każdą sugestię