Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Po wymianie silnika turbo pracuje nieprawidłowo

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Po wymianie silnika turbo pracuje nieprawidłowo

Postprzez adamusneo » 26 listopada 2011, 14:13

Witam, dzisiaj odebrałem samochód od mechanika, wymieniał mi silnik gdyż poprzedni został zajechany, dziura w tłoku, kolektor wydechowy pękła i turbo sie rozsypało, przywiezłem cały inny kompletny, gosciu poskładał go itd no i odebrałem auto i dupa turbina załancza sie przy 2300 i tyle i odrazu gaśnie, blooff juz nie działa, szukałem schematów nawet sciagłem program etka ale nic z niego nie rozumie, podsyłam zdjęcia jak to on mi pospinał może ktoś zorientuje sie po zdjeciach gdzie to jest źle podpięte

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kolego pisz temat tak aby był zrozumiały dla wszystkich. "Pomocy" potrzebuje tutaj większość.
Posty z takimi tematami lądują zazwyczaj w śmietniku.
Edit by Oczkolek.
adamusneo
Stella
Stella

Auto: Leon 1.8 T 4x4 180 K

Reklama

Re: Pomocy układ podciśnienia!!

Postprzez coolmaciej » 27 listopada 2011, 02:05

Już widzę na zdjęciu że przewody są źle pozakładane. Jak ma niby ci wstawać turbo jak przewody (ten co na zdjęciu trzymasz dwa palce na nim podłączony zupełnie nie w to miejsce co trzeba) od sterowania gruszką od turbo (zaworek N75) są źle podłączone tak samo nie wiaodmo po co DV jest założone jak masz BOV.

Obrazek

Z tego co widzę na pierwszy rzut oka. DV (nr.2) zamienione z krążkiem od PCV(nr.1). Różnymi kolorami narysowałem prawidłowe podłączenia. Wywal ten BOV i podepnij DV tak jak narysowałem , ten BOV to chyba nie do tego samochodu. Brakuje zbiorniczka takiego czarnego na podciśnienie. Można bez niego ale to trzeba troche usunąć niepotrzebnych rzeczy i podpiąć dv bezpośrednio do kolektora ( usuwanie N249 i N112).
Do poprawy też system PCV bo widzę że brakuje trójnika wyjściu odpowietrzenia głowicy drugi przewód też gdzieś idzie ale nie widać na zdjęciu. Powiem tylko że ten mechanik ma słabe pojęcie o 1.8T.
Jak chcesz to sam poskładać to zapraszam na forum audi tt clubtt.pl tam jest dużo o silniku 1.8T i chłopaki powinni napewno pomóc. Bo na tym forum to prawie teraz same ropniaki. Pozdrawiam
coolmaciej
Stella
Stella

Auto: LEON 1M 4x4
Silnik: ARY 1.8

Postprzez Stian_20vt » 27 listopada 2011, 10:06

też polecam forum TT, dużo tutoriali z fotosami ;) Również mam 1.8T, jakbyś potrzebował info to zapraszam na pw. pozdro
Krzywo prosto aby OSTRO :1.8T:
Stian_20vt
Sport
Sport

Auto: TS [R] 1.8T+
Silnik: AUQ 1.8

Postprzez thorek » 11 grudnia 2011, 17:18

Obrazek
Podpis niezgodny z Regulaminem forum LCT
thorek
Stella +