Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
KONRADO 83 napisał(a):Witam. Wymieniłem 2 tygodnie temu napinacz wielorowkowy (Litens) i pasek (Gets). Ku mojemu zdziwieniu amortyzatorek padł, pociekł. Nie sprawdzałem alternatora podczas wymiany bo nie dawał żadnych oznak. Nie piszczał a ładowanie jest na poziomie 14,5 V. Powiedzcie czy ostatnio panujące niskie temperatury mogły spowodować uszkodzenie samego amortyzatorka
polciu1 napisał(a):Koledzy, pisze tutaj żeby nie zakładać nowego tematu. Wymieniłem w leonie sprzegiełko altka, nowy pasek klinowy i oryginalny napinacz. Teraz napinacz już się nie trzęsie, ale wydaje delikatne dźwięki, czy nowy napinacz tez lekko słychać? Jak przytrzymam amortyzatorek napinacza jest cisza kompletna? Proszę o pomoc bo nie wiem czy reklamować napinacz.
-- 6 mar 2012, o 22:04 --
Poszedłem jeszcze raz poobserwować napinacz i wydaje on takie delikatne brzęczenie głośniejsze na zimnym a na ciepłym prawie ustaje ale też lekko brzęczy dopóki nie przytrzymam amortyzatorka, wtedy jest całkowita cisza. Chyba nie czekam i reklamuje ten napinacz.
-- 7 mar 2012, o 11:20 --
http://www.youtube.com/watch?v=FdHHuWFIRhY
Tak działa nowy napinacz, chodź na filmiku nie słychać tego tak dobrze. Kręciłem to na ciepłym silniku, jutro wrzucę filmik nakręcony na zimnym silniku.
PROSTO napisał(a):cykanie wystepuje na postoju?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości