Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

wymiana maski przedniej Leon II

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

wymiana maski przedniej Leon II

Postprzez frycek » 12 lutego 2012, 11:55

witam serdecznie,
jako niedoświadczony w tematyce seata leona, a potencjalny nabywca.. prosiłbym Was o opinię i wszelkie informacje jakie macie w następującej sprawie: auto jest z 2007 roku (mam VIN ale z tego co czytalem sa problemy teraz ze sprawdzeniem...) 1.9 TDI 105KM i ma pakiet cupra-fr ponoć fabrycznie. Ogladalem samochod i dwie zasadnicze sprawy - wymieniana była szyba przednia (odrobilem juz prace domowa i czytalem o aspektach pękania) i co ciekawe odkręcana była maska przednia. I pytanie - czy możecie wytlumaczyc potrzebe demontażu maski przedniej np w celu np wymiany przedniej szyby (?!) albo w innym celu niż lakierowanie? Czy są różnice w masce przedniej modelu cupra-fr a zwykłego modelu?
Prosze dajcie znac.
Dzieki
"Every finish line is the beginning of new race.."
frycek
Stella
Stella

Auto: Renault Clio II

Reklama

Re: wymiana maski przedniej Leon II

Postprzez PeterSC » 12 lutego 2012, 17:32

frycek napisał(a):1.9 TDI 105KM i ma pakiet cupra-fr ponoć fabrycznie

To Cupra czy FR ? Bo to jest roznica. Masz jakies zdjecia? Przy takim silniku nie wystepowal fabrycznie, co najwyzej pakiet Seat Sport. FR lub Cupra to wymiana zderzaków na wlasna reke.
frycek napisał(a):potrzebe demontażu maski przedniej np w celu np wymiany przedniej szyby

Pierwsze slysze, do szyby jest raczej dostep bez odkrecania maski.
frycek napisał(a):Czy są różnice w masce przedniej modelu cupra-fr a zwykłego modelu?

Nie ma.
I tak mam klekota, a ON objedzie wszystko!

Medalikarz mądra głowa, niech nam żyje Częstochowa, czy za dyche czy za piątkę kupisz chamie tu pamiątkę, bo pamiątka z Częstochowy to karabin maszynowy!
PeterSC
Sport
Sport

Auto: Leon jedenpe BKD

Postprzez bubolak » 12 lutego 2012, 23:44

Może ktoś zdjął maskę, żeby zbić wagę na 1/4 mili... A tak serio, to grubość lakieru na wszystkich elementach jest taka sama? Bo wygląda jak dzwon. Szybę łatwo zauważyć, więc sprzedawca się przyznał, że wymieniał bo "coś", a z resztą liczył, że nikt nie zauważy.
bubolak
Sport
Sport

Auto: Cupra
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez frycek » 13 lutego 2012, 18:37

tak też zrobię, czyli miernik powłoki lakierniczej pójdzie w ruch. Nie potrafię wyczuć gościa czy naprawdę nie zna historii auta (mówi że jak kupił 2 lata temu tak było i on nic tutaj nie robił) czy nie chce powiedzieć..
No i faktycznie, jak kolega wcześniej napisał - czy w ogóle była sprzedawana wersja 1.9 TDI w budzie cupra, to właśnie dlatego tak bardzo chciałbym żeby ktoś mógł sprawdzić mi VIN tego auta :(
dzięki za podpowiedzi
frycek
Stella
Stella

Postprzez PeterSC » 13 lutego 2012, 18:54

frycek napisał(a):czy w ogóle była sprzedawana wersja 1.9 TDI w budzie cupra
100% nie.
frycek napisał(a):sprawdzić mi VIN tego auta
Mozesz sprobowac zadzwonic na infolinie SEAT Polska, ja tak zrobilem, Pani powiedziala ze jest w bazie moj VIN tylko z jednym drobnym wpisem, wiec nic nie placilem za taka informacje. Jezeli beda mieli pelna dokumentacje to podaja za okreslona sume.
I tak mam klekota, a ON objedzie wszystko!

Medalikarz mądra głowa, niech nam żyje Częstochowa, czy za dyche czy za piątkę kupisz chamie tu pamiątkę, bo pamiątka z Częstochowy to karabin maszynowy!
PeterSC
Sport
Sport

Auto: Leon jedenpe BKD

Postprzez grabarz18 » 13 lutego 2012, 19:20

frycek napisał(a):czy w ogóle była sprzedawana wersja 1.9 TDI w budzie cupra

Dołożenie pakietu Cupra zwłaszcza w 1P nie jest czymś wybitnie drogim, ale fakt, często po dzwonach dla "poprawy wyglądu: w aucie ląduje pakiet Cupra.
Był czarnuch i nie ma czarnucha.
Był żółtek i nie ma żółtka.

Szukasz ubezpieczenia?
Unikaj PTU złodzieja!
grabarz18
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon 1.9 TDi ARL
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez frycek » 13 lutego 2012, 21:15

grabarz18 napisał(a): często po dzwonach dla "poprawy wyglądu: w aucie ląduje pakiet Cupra.

tylko wytlumacz mi dlaczego slady odkrecania sa tylko na masce + wymiana przedniej szyby, reszta nie ruszona? Swiatła przod jednakowe, wykazuja takie samo zużycie lewe jak i prawe. Nic tylko czujnik grubości lakieru pozostaje...
dam znac jak sie wyjasni, faktycznie zadzwonie do ASO popytać o VIN moze cos pomogą.
Dzięki
frycek
Stella
Stella

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne