Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
stefdeath napisał(a):Łożyska wydają z siebie różne dziwne dźwięki i nie zawsze w zakrętach się odzywają. Ja miałem przypadek, że zaczynało wyć od 70km/h i w zakrętach ani nie cichło ani się nie nasilało- po prostu wyło ciągle ale im szybsza jazda tym głośniej. Mechanik podniósł auto na podnośniku, odpaliliśmy silnik i rozpędziliśmy koła do 100k/h - od razu było słychać że to łożysko w jednym kole. To chyba najlepszy sposób na sprawdzenie. Ja bym obstawiał łożysko albo po prostu może jakaś gruda błota gdzieś została na feldze i powoduje bicie-może zacznij od dokładnego umycia felg i podwozia
tatian napisał(a):Sprawdź to łożysko.
colin23 napisał(a):wit3k, raczej bez ruchu kół to nie za bardzo łożysko (a na filmiku raczej ciężko coś usłyszeć)
wit3k napisał(a):Ok zrobione. Tak jak wyżej panowie mówiliście poszło łożysko przód ale lewe. Zmienilne na SNR.
A co do tych stuków to u ciebie też je słychać? Bo mi mechanior mówił że gdzieś są luzy na przekładni kierowniczej i szykuje sie regeneracja...
untaztood napisał(a):Sprawdziłeś łożyska amortyzatorów?
wit3k napisał(a):untaztood napisał(a):Sprawdziłeś łożyska amortyzatorów?
Odnośnie tego "stukania na postoju?"
motyka8 napisał(a):W moim leonie od strony kierowcy huczy cos jakby łozysko (jak jade prosto lub w lewo to huczy, a skrecajac w prawo ustaje). Łozysko (FAG) wymienione wczoraj, a tu jak huczalo tak huczy i co dalej? Poszla stówka na łozysko, a tu nic.
a kręciłeś ręką,czy odpaliłeś auto i na biegu?motyka8 napisał(a):Pokrecenie kolem nic nie daje
motyka8 napisał(a):W moim leonie od strony kierowcy huczy cos jakby łozysko (jak jade prosto lub w lewo to huczy, a skrecajac w prawo ustaje). Łozysko (FAG) wymienione wczoraj, a tu jak huczalo tak huczy i co dalej? Poszla stówka na łozysko, a tu nic.
wywiń ją na lewą stronę. Tam jest na pewno gładszajędrek napisał(a):poząbkowana opona
A Ty przyjacielu to chyba wymieniales przegubyTony Hawk napisał(a):Klasyk - sprawdź przeguby.
darq12 napisał(a):Właśnie jestem po geometrii a objaw pozostał. Tak że zostają łożyska, kto ma pomysł jak sprawdzić które to łożysko?? Posiadam tcs i z podniesieniem koła na lewarku nie bardzo się dało. Jak odłączyć tą kontrole?? i sprawdzić te łożyska?? Z przycisku też nie mogę tego wyłączyć w 100%.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości