Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcinxxx napisał(a):co do kodow do climatronika
paffa1 napisał(a):Kolega pisał o napięciu w instalacji a nie prądzie. Zapalanie sie lampki ma się nijak do stanu akumulatora.
czy słaby czy dobry powinna się zapalać. Jesli napięcie na aku jest i silnik nie pracuje lampka powinna sie palić. I sprzegło tez nie ma na to wpływu. Dawno juz takich głupot jak ww nie czytałem.
Tracer2 napisał(a):Kolega pisał o napięciu w instalacji a nie prądzie. Zapalanie sie lampki ma się nijak do stanu akumulatora.
czy słaby czy dobry powinna się zapalać. Jesli napięcie na aku jest i silnik nie pracuje lampka powinna sie palić. I sprzegło tez nie ma na to wpływu.
paffa1 napisał(a):Nie, musisz podjechać do warsztatu, zeby zmierzyli w jakim stanie jest akumulator, dopiero po tym jak aku będzie dobry, szukasz przyczyny niskiego prądu ładowania. Może sprzęgło jednokierunkowe w kole pasowym alternatora przepuszcza, a może usterka elektryczna samego alternatora.
lisciofcb napisał(a):Panowie mój problem z alternatorem polega na tym, że po uruchomieniu silnika, ładowanie jest na poziomie 12-12,5, natomiast po lekkim czy mocnym przygazowaniu idzie już ku normie czyli przeskakuje na 14 i nieco ponad 14, i już tak się utrzymuje. Ale każde zgaszenie silnika powoduje, że znowu zaczyna od 12 a po przygazowaniu jest już normalnie - ktoś wie co to może być, zanim pojadę robić alternator? Bo nie chcę żeby mnie skasowali nie adekwatnie do usterki, a tak to z mechanikami bywa.
marcin7x5 napisał(a):Problemu szukaj w tym cienkim niebieskim przewodziku o którym juz ci pisalem. Prawdopodobnie masz go gdzies przerwanego.
barteq289 napisał(a):podepnę się pod temat...jaka powinna być wartość ładowania na mierniku na wolnych obrotach bez włączonych świateł czy innych źródeł poboru prądu? u mnie pokazuje wartość 13.0V chyba coś mało? może regulator napięcia do wymiany? jaki to koszt? dużo roboty? zrobi to człowiek sam czy trzeba majstra?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości