Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
słyszałem że to przez gaz i tak musi być
zbychopata napisał(a):u mnie tez problem z check'iem jak wykasuje blad to ok po 40 km znowu sie zapala. tez slyszalem ze jak sie ma gaz to pozbycie sie palacej kontrolki jest jedno - wypiecie jeju mnie zas sa bledy z katalizatorem i lambda, o spalaniu nie mam nic. ile Ci pali gazu i benzyny na 100 ?
Maly_P_kow napisał(a):koledzy mam leona 1,8 bez turbo zagazowanego i strasznie mnie denerwuje paląca się kontrolka "diagnostyka/nadmierne zużycie paliwa", słyszałem że to przez gaz i tak musi być , mam jakiś badziewiasty kabel i jak usunę błąd to i tak wraca mniej więcej po tygodniu. da się to jakoś obejść
bartowy napisał(a):mam podobny problem, autko pali 15litrow gazu w miescie, na trasie ostatnio wyszlo 11,7 przy jezdzie 90-110km/h w miare ekonomicznej. Wywalalo bledy o zlym skadzie mieszanki, zmienilem sonde, oryginal, niestety nie pomoglo. Zwiekszone spalanie widac rowniez na komputerze, wczesniej smialo mozna bylo osiagnac na komputerze srednie z trasy w okolicy 7litrow, na ostatniej trasie z trudem udalo mi sie zejsc do wskazania przez komputer 8,6.
odzi2005 napisał(a):Na 1100km trasie spalił mi 8.5l/100km 4osoby i troche bagażu pojechałem z woj. podlaskiego w góry w jedną stronę 550km miałem prędkość 100~110km/h a inni piszą że niby pali im w trasie 7 czy 7.5L
adii100 napisał(a):odzi2005 napisał(a):Na 1100km trasie spalił mi 8.5l/100km 4osoby i troche bagażu pojechałem z woj. podlaskiego w góry w jedną stronę 550km miałem prędkość 100~110km/h a inni piszą że niby pali im w trasie 7 czy 7.5L
czy to jest duże spalanie chyba nie ja liczę się z 13 litrami na mieszaną jazdę a jak jest but to nawet powyżej 15
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości