Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
usher napisał(a):kupuje dużo rzeczy od Mosia i jak tak mówi tak będzie
SqR napisał(a):Pytanie pewnie z serii tych najczesciej zadawanych. Tarcze obowiazkowo razem z klockami, czy dopiero po ktorejs z kolei wymianie klockow? Przebieg auta 16.800 km.
DannyDaniels napisał(a):1. klocki Ferodo z normalnym materiałem FER4020, który jest
stosowany na pierwszy montaż w rożnych Alfach, Jaguarach, Volvo, Peugeotach Coupe - 250 PLN
2. klocki sportowe Ferodo DS2000/Performance - 400 PLN
3. klocki wyczynowe (miękkie, na rajdy szutrowe) Ferodo DS2500 - 450 PLN
Żadne z tych klocków nie maja czujnika zużycia !
Czy ktoś stosował może te klocki i może potwierdzić własnymi doświadczeniami, że pasują? Na szkicu z ETKI wygląda jak by oryginały miały czujnik zużycia? Czy tak naprawdę jest? Jeżeli wsadzę klocki bez czujnika to komputer pokładowy nie będzie robił problemów?
DannyDaniels napisał(a):Sprawdzałem z forumowymi źródłami: Mosiu i Elemenateur nic nie mają.
Ja nie mam tarcz do cupry, ale klocki mam
Staszek20VT napisał(a):Odpuść sobie DS2500, weź DS2000.
hara napisał(a):Staszek20VT napisał(a):Odpuść sobie DS2500, weź DS2000.
mozna spytać czemu? Wydawalo mi sie ze do cupry taki sportowy klocek jak DS2500 bedzie dobrym wyborem... Czy moze jest to juz przerost formy nad trescia jesli ktos nie jezdzi na tor co pare tygodni
Sammael napisał(a):Musicie zdawać sobie sprawę, że słowo sportowy nie oznacza tylko, że jest droższy i ma wyższy numerek. To "sportowy" jest czymś okupione, m.in tym, że 1) giną w oczach 2) pylą i nierozgrzane mają tendencje do piszczenia 3) jak są zimne to nie hamują, ostatnia rzecz jest najważniejsza, która praktycznie wyklucza zastosowanie takiego klocka w jeździe miejskiej.
Sportowy klocek, żeby dobrze hamował musi osiągnąć swoją minimalną temperaturę roboczą.
belzi napisał(a):SqR, z klockami maly problem, gorzej jak bedziesz musial tarcze wymienic, bo podobno mozna je kupic tylko w ASOusher napisał(a):kupuje dużo rzeczy od Mosia i jak tak mówi tak będzie
Moge tylko potwierdzic
krris78 napisał(a):belzi napisał(a):SqR, z klockami maly problem, gorzej jak bedziesz musial tarcze wymienic, bo podobno mozna je kupic tylko w ASOusher napisał(a):kupuje dużo rzeczy od Mosia i jak tak mówi tak będzie
Moge tylko potwierdzic
Tak potwierdzam. Tarcze są dostępne tylko w serwisie, wiem bo sam kupowałem, za jakies 700 zł sztuka.
Mosiu napisał(a):No dobra a co to za tarcze znalazl ?
szefu55 napisał(a):
z tego co powiedział Grzegorz, tylko jedna firma robi tarcze dla Cupry R
hara napisał(a):Brembo (ofkors)
Mosiu napisał(a):hara napisał(a):Brembo (ofkors)
I z tym ofkors to ladnie poleciales terazBo nawet na stronie brembo nie ma tarcz do eRki. A wpisujac ich numer nic nie wychodzi
Mosiu napisał(a):No dla mnie to wlasnie nie jest alternatywa
Caper napisał(a):EBC odradzam sa za twarde,
ja polecam brembo czerwone sa idealne i niezawodne
Caper napisał(a):co do EBC to sa kiepskie bo trzeba troche pohamowac zeby sie rozgrzaly zeby mialy pelna wydajnosc
a brembo odrazu hamuja maxymalnie .... i nigdy nie mialem z nimi problemu
a niemal non stop hamuje ze 150 do 40.
rybarski napisał(a):hmm, wydawalo mi sie ze odradzales wiercone? to tylko jakis konkretny model czy ogolnie wiercone sa podatne na pekniecia? Mysle nad tymi od Grzeska z Holandii sprowadzanymi, co sadzicie? Nadal sie dobrze sprawuja?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości