Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Obi napisał(a):Panowie to skad sie braly te koniki obiecywane przez all tunerow in Poland?: skoro Andrzej wyczarowal tylko 3
![]()
jestem zdecydowanie nie pocieszony ta wiadomoscia
generalnie dodatkowe konie w silniku wolnossącym są droższe niż w doładowanym (przynajmniej na początku )
saszi napisał(a):Barth nie ma tak dobrze tez musisz sie troszke pomeczycroznica jest taka ze autko ladniej sie wkreca i tyle niestety z tym silnikiem niewiele mozna zrobic ale moim zdaniem warto bylo co do ekonomi jazdy to jeszcze nie wiem a wszystko powinno sie wyjasnic w przeciagu tygodnia moze dwoch a najbardziej miarodajne beda chyba pomiary zrobione po sofcie ktore jak dobrze pojdzie zrobie w nadchodzacym tygodniu
rzeczywistość (czyt.hamownia) zawsze sprowadza na ziemię
kup sobie choćby Puga HDi
16V potrzebuje wiecej powietrza od 8V a to ze na wylocie sie dusi to standart jak bys wykrecil kolektor to mozna by sobie o kanaly lapy poprzecinac, ale z wydechem juz bym nie kabinowal no chyba ze pisany pod motorek. Co do stozka to musi byc naprawde w odpowiednim miejscu zalozony bo robi sie kibel wiec radze caly kit niz sam stozek dodatkowo oslona termiczna.arra napisał(a): Saszi mowie ci ze nasz leonik dusi sie na wylocie. Dolot jest calkiem ok, w kazdym razie stozek mu nie pomogl za bardzo. Pozdrowienie i gratulce za wizyte u Ex'a
1.6 8v i prog 150 KM jest w zasiegu reki
7-8 tys i masz te 150 Km wszystko zalezy od uzytych części, a wytrzymałośc silnika nie powinna sie zmniejszyćolin napisał(a):1.6 8v i prog 150 KM jest w zasiegu reki
![]()
![]()
jak zobaczylem to myslalem ze niedowidze
Ciekaw jestem tylko ile by mnie taka przerobka kosztowala skoro o moim Leonku mowa, oraz jak to sie ma do zuzycia silnika
7-8 tys i masz te 150 Km
Plus 4 tys i masz to co napisales, nikt nie mowil ze tjuning jest taniObi napisał(a):+ ekstra hamulce i zawias wiec robi sie kolejne kilka tysiaczkow do wydania
nikt nie mowil ze tjuning jest tani
Ja bym zakładał taki kolektor 10KM przyrost mocy w 1.6 Lanosarra napisał(a):nie no saszi sam kolektor to grosze kosztuje. Nasz byly prezo mial do mojego super sprinta za 1k wiec nie jest tak trasznie, w kazdym razie porownywalnie z czipem.
Tonny S napisał(a):Ja bym zakładał taki kolektor 10KM przyrost mocy w 1.6 Lanosarra napisał(a):nie no saszi sam kolektor to grosze kosztuje. Nasz byly prezo mial do mojego super sprinta za 1k wiec nie jest tak trasznie, w kazdym razie porownywalnie z czipem.
dodatkowo dobry dolot plus program to i te 15-20 KM dało by rade. Program robiony na końcu, by wszystko dobrze wystroić. Saszi nie masz ochoty na takie mody?? soft ci odpada, jedynie wizyta u Ex na dostrojeniu autka.
Popytaj tych co już maja http://forum.streetracing.pl/viewtopic.php?t=9384ali napisał(a):Tonny S napisał(a):Ja bym zakładał taki kolektor 10KM przyrost mocy w 1.6 Lanosarra napisał(a):nie no saszi sam kolektor to grosze kosztuje. Nasz byly prezo mial do mojego super sprinta za 1k wiec nie jest tak trasznie, w kazdym razie porownywalnie z czipem.
dodatkowo dobry dolot plus program to i te 15-20 KM dało by rade. Program robiony na końcu, by wszystko dobrze wystroić. Saszi nie masz ochoty na takie mody?? soft ci odpada, jedynie wizyta u Ex na dostrojeniu autka.
a gdzie taki kolektor kupić i gdzie montować??
Pomiary juz jakies robiłeś??saszi napisał(a):narazie wszystko jest w saferze planow i zobaczymy jak to bedzie a co do softu to pewnie ze wystaraczy ale jak cos sie jeszcze wyciagnie za rozsadny pieniadz to pokombinujemy
Barth napisał(a):Buczer, a u kogo to robiles program? U szasziego moc wzrosla o 3 KM ,ale spadlo spalanie
saszi napisał(a):bylo idealnie tak jak powinno byc czyli 105 kucykow i 152Nm moc wzrosla do 108 a Nm o 6 do 158 nie wiem jak bylo u Ciebie z seria ale ja jestem zadowolony
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości