Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem 17'' felgi do Leona, oryginalnych z wersji Top Sport
Czy ktoś z was ma jakiś sprawdzony środek, który poradzi sobie z takim zabrudzeniem?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Marcinxxx napisał(a):Przebarwienia od słońca w poprzednim aucie tak miałem a auto stoi zawsze w tym samym miejscu i jedna strona tylko taka była

Bart111 napisał(a):A ja Ci polecę coś takiego -> http://sklep4nano.pl/45-rim-cleaner-.html
Środek usuwa mega zabrudzenia bez najmniejszego problemu. Na potwierdzenie jest wiele filmików na youtube i mnóstwo ludzi z niego korzystało i korzysta i ich opinie są mega.
Odezwij się do usher'a z forum i z nim pogadaj. On dokładnie powie Ci co i jak bo reprezentuje tą firmę w Polsce

janekfocus napisał(a):Tom TDI : ten środek co podałeś , jest 3 razy słabszy od tego z mojego linku
Jak ktoś się zna na detalingu to powinien to potwierdzić
Ale wiadomo każdy kupi to co uważa

bono napisał(a):Felgi możesz wyczyścić wybielającą pastą do zębów, pasta nie jest tak agresywna dla felg jak środki dostępne na rynku.
Bart111 napisał(a):janekfocus napisał(a):Tom TDI : ten środek co podałeś , jest 3 razy słabszy od tego z mojego linku
Jak ktoś się zna na detalingu to powinien to potwierdzić
Ale wiadomo każdy kupi to co uważa
Tylko pytanie - jak to wpływa na kondycję lakieru na felgach???

bono napisał(a):Felgi możesz wyczyścić wybielającą pastą do zębów, pasta nie jest tak agresywna dla felg jak środki dostępne na rynku.

Tasaq napisał(a): bono napisał(a):Felgi możesz wyczyścić wybielającą pastą do zębów, pasta nie jest tak agresywna dla felg jak środki dostępne na rynku.
Pastą do zębów?:x Po pierwsze to szkoda pasty a po drugie to do czyszczenia felg są właściwe środki, tak jak pasta do zębów ma swoje przeznaczenie. Po czym wnosisz, że są agresywne? Wszystko jest kwestią właściwego stężenia. Póki co nie spotkałem się z jakimikolwiek uszkodzeniami wynikłymi z zastosowanej chemii na felgach.

swierg napisał(a):Z budżetowych rozwiązań polecam preparat do felg z Lidla. Kosztuje 7 zł za 750 ml i naprawdę daje radę. Używam go od ponad miesiąca i ładnie schodzi brud po użyciu preparatu i spłukaniu na bezdotyku.
Zapewne są o wiele lepsze środki, nie wiem, nie testowałem. Natomiast preparat z Lidla ma znakomity stosunek ceny do jakości i dla mnie jest w zupełności wystarczający, także polecam.
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

AntY napisał(a):Ostatnio zakupiłem szczotę do felg http://showcarshine.pl/mycie/798-showca ... -felg.html
Jeżeli ktoś chce tego używać tego tylko do felg to NIE POLECAM. Drut jest zbyt miękki, a gumowa końcówka zabezpieczająca odpadła przy drugiej feldze (końcówka jest ostra i można porysować fele). Jeżeli ktoś chce tym dodatkowo czyścic ciężko dostępne miejsca to się nada, ale trzeba uważać na ww. końcówkę.

Przemo napisał(a):Ja od wiosny uzytkuje taka szczotke i chwale sobie bardzo,fakt że drut jest troszke za miękki ale umożliwia to zagiecie szczotki w taki sposób że można umyć ramiona od środka felgi

lukasz_samcik napisał(a):mleczkiem Cif i szczoteczka do zebów albo zmywakiem do naczyń tylko tą twardszą stroną

Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości