http://leon.seat.pl/index.php?str_menu=6
Tutaj można podyskutować co się zmieniło, co dodali a z czego wykastrowali Leony z MY13.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

pkonrad napisał(a):Przykładem może być okrojona do minimum gama silników na rynek Polski (thx kochana Iberio)
pkonrad napisał(a):Z taką polityką nie wróże tej marce świetlanej przyszłości na polskim rynku

noktoto napisał(a):Powiedział bym wręcz przeciwnie, jeśli Seat przejmie IMC to chyba będzie tylko lepiej.

noktoto napisał(a):Powiedział bym wręcz przeciwnie, jeśli Seat przejmie IMC to chyba będzie tylko lepiej. No przynajmniej jeśli nowy Leon będzie fajny

dato napisał(a):Powiedziałbym, że boję się o Excellence, bo to gwarancja Iberii i nie wiem, czy będzie przejęta w bagaż nowego dystrybutora...
dato napisał(a):Z opowieści w ASO wynika, że unifikacja postępuje i nowa wersja pójdzie w kierunku rapida. Jeśli tak, to będzie nudny jak flaki z olejem

marcink79 napisał(a):Jak przejmuje ktoś firmę to razem ze zobowiązaniami... Chyba, że Iberia zbankrutuje (lub ktoś jej pomoże)... Ale nawet wtedy to najpierw zabezpiecza się zobowiązania z majątku firmy... Jak prawnicy i księgowi nie będą zbyt pomysłowi to bym się o tę gwarancję nie obawiał

dato napisał(a):Troszeczkę się nie orientujesz
Jeśli jest przejęcie i zachowana ciągłość prawna to umowy (w tym program Excellence) pozostają w mocy. Jak firmę się kładzie to owszem, zabezpiecza się środki, ale na ISTNIEJĄCE zobowiązania i w kolejności na postępowanie likwidacyjne, publicznoprawne, wynagrodzenia, długo długo nic i cała reszta. NIE na zobowiązania, które MOGĄ zaistnieć po likwidacji, a których nie ma w chwili zamknięcia postępowania. A umowy ulegają rozwiązaniu, jednostronnie.

dato napisał(a):Obawiam się, że ją schrzanią w kierunku Rapida..

pkonrad napisał(a):dato napisał(a):Obawiam się, że ją schrzanią w kierunku Rapida..
Jeśli tak będzie to następny samochód w mojej rodzinie to będzie VW albo OOOO, zależy na co fundusze pozwolą

jakoś się tam odpycha ale ja wolno jeżdżędato napisał(a):mam ten motor w "krowie" S2 i po mapie radzi sobie ok, więc Leon musi z nim latać na wysokości lamperii

mepha napisał(a):Widzę że w tegorocznym Leonie nawet podnośnik zabrali.

peter85 napisał(a):Dla mnie najciekawsza jest cena, z silnikiem 2.0tdi wersja Style kosztuje 82.550 a lepiej wyposażona wersja FR 78.846 czyli o prawie 4 tys. zł taniej
celinskip napisał(a):A mnie dziwi to, że moje poczciwe 2.0 tdi objedzie teraz wszystkie fr. Czemu zrezygnowali z wersji 2.0 tsi i 2.0 tdi 170? Idiotyzm
zwirek75 napisał(a):mam wrażenie, że mocniejsze silniki benzynowe zostaną tylko w Audi i VW, ze wskazaniem na to pierwsze

jacoo napisał(a):mepha napisał(a):Widzę że w tegorocznym Leonie nawet podnośnik zabrali.
Ja podnosnika i klucza do kol nie mam juz w aucie z 2008 wiec to nie tegoroczny wymysl.

Sober napisał(a):Może to i dobrze, ten podnośnik jest niebezpieczny. Nie polecam używać np na płytkach w garażu, bo auto raz mi prawie spadło.

pkonrad napisał(a):peter85 napisał(a):Dla mnie najciekawsza jest cena, z silnikiem 2.0tdi wersja Style kosztuje 82.550 a lepiej wyposażona wersja FR 78.846 czyli o prawie 4 tys. zł taniej
Zadzwoniłem w tej sprawie z ciekawości na infolinie Seata i miła pani z którą rozmawiałem była lekko tym faktem zdziwiona i nie potrafiła mi odpowiedzieć dlatego "lepsza" wersja jest tańsza niż "gorsza". Powiedziała, że w tej sprawie porozumie się z generalnym importerem marki Seat i jak już będzie wiedziała dlaczego ceny są takie a nie inne oddzwoni mi
marcink79 napisał(a):A wracając do tematu to mogliby w końcu zrobić porządnego kompakta, jak 1M w latach 90tych. Z pazurem, dobrym wnętrzem (w przeciwieństwie do 1P) i niezłą linią... Ale coś czuję, że będzie kupa, ale z motorami 1.2tdi, 1.2tsi, 5 dpf'ami i innym ekogównem...

Nie będzie rosnąc bo nie widzę nic ciekawo w ofercie seata. Po za tym z jakością aut tez rożnie u mnie 12 tys km przelatane i już 3 usterki.pkonrad napisał(a):Tak jak po cichu się tego spodziewałem żadnego telefonu z Seata czy Iberii nie było. To kolejny dowód na to, że marka Seat w Polsce ma klienta głęboko tam gdzie światło nie docieraNo i jak tu sprzedaż z roku na rok ma rosnąć
![]()

pkonrad napisał(a):pkonrad napisał(a):peter85 napisał(a):Dla mnie najciekawsza jest cena, z silnikiem 2.0tdi wersja Style kosztuje 82.550 a lepiej wyposażona wersja FR 78.846 czyli o prawie 4 tys. zł taniej
Zadzwoniłem w tej sprawie z ciekawości na infolinie Seata i miła pani z którą rozmawiałem była lekko tym faktem zdziwiona i nie potrafiła mi odpowiedzieć dlatego "lepsza" wersja jest tańsza niż "gorsza". Powiedziała, że w tej sprawie porozumie się z generalnym importerem marki Seat i jak już będzie wiedziała dlaczego ceny są takie a nie inne oddzwoni mi

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości