Witam wszystkich Mam pytanie jak będzie chodził ARL bez kata i na przelotowej wersji ultera dedykowanego czy będzie słychać "dychy" z wydechu.Jeśli ktoś ma jakieś filmiki to chętnie posłucham.
ja jeżdże na takim zestawie i buczy w sam raz ale dopiero po 3tyś się rozgada dobrze przynajmniej u mnie tak było. Na twoim miejscu myślał bym o całym wydechu już na 2,5'
ja mam plan zostawić wszystko tak jak jest w org. tylko wyciąć kata i przelotowy ultera bo jest możliwość wykonania takiego , a czy słychać w twoim " "duchy" jak turbo spuszcza ? jeśli możesz to wyślij jakieś filmiki jak masz. i czy powyżej 3 tyś. jest b. głośno???
u mnie jest inaczej bo ja mam 2,5 cala (kwasówka) i końcowy ultera nagrać mogę tobie dźwięk ale dopiero za tydzień w piątek jak skończę auto naprawiać. Nie jest za głośno bo nie przekraczam na ogół 96db, jestem na tyle z niego zadowolony że w trasie przy dużych prędkościach on cichnie i nie buczy mi w głowie 5godzin Co do duchów to jedynie mi świszcze turbo znacznie głośniej.
Ludzie co wy robicie ze swoimi TDI,ten dzwiek z filmiku nie wyglada mi na dzwiek wydawany przez zdrowy motor,dźwięk podobny do "surge " wystepujacego w benzyniakach,a to nic dobrego nie wróży! Zmiana wydechu by zwiększyć moc...OK,ale jak chcecie wymagac od TDi pięknego brzmienia to juz przesada,można zwiększyć hałas ale to nadal nie bedzie dzwiek za którym ludzie sie beda ogladac(nie dotyczy remizy na jakiejs wsi ) z westchnieniem jak na przykład za motorem V8
Jeżdżę na LPG...i jestem z tego dumny!!! AUQ 1.8 20VT+DOWNPIPE+TIP+FMIC+WIRUS 1,2bar
wywal kata i koncowy, zamiast kata dajesz przelotowy a z tyłu ładną końcówkę i będzie dyszał jeszcze bardziej niż ten w filmiku, dając ultera może wyjść tak że będzie bardziej buczał i nie usłyszysz dyszania
Co prawda nie w 1M a w 1P BXE mam dedykowanego końcowego Ulter'a, kat jest obecny, innych modów wydechu nie ma... i wcale bardziej nie buczy (no może trochę na wyższych obrotach), natomiast 'duchy' są bardzo wyraźnie słyszalne, bardziej niż w ARL bez kata.
Ja pierdziele... wątek rodem z onetu.. jeszcze trochę i poleci do kosza. Na każdym przelotowym tłumiku bez kata będziesz miał te swoje duchy... Jedynie tłumik jaki wybierzesz może wydawać inny dzwięk przy dodawaniu gazu. Mój przelot własnej konstrukcji brzmi tak : Uprzedzam pytanie... słychać duchy nawet w środku po odpuszczeniu gazu..
Był Leon 4x4 194KM & 423 NM by COMPsport Jest... A4 B7 Quattro 2.0 TFSI 264KM & 394NM by COMPsport