Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
neostar napisał(a):możesz spróbować go oczyścić, bo te zwykłe krańcówki od klap lubią rdzewieć
kurakk napisał(a):Miałem podobny problem w golfie IV,zaświeciła się tak na pół gwizdka lampka otwarcia bagażnika mimo że był zamknięty.Potem zaczeła gasnąć jak naciskałem na hamulec.Powodem było zwarcie na kostce w bagażniku,pod tapicerką po lewej stronie.Przyczyną zwarcia było rozłączenie się wężyka spryskiwacza pod podsufitką i złącze przewodów zostało zalane.Leon jest bardzo podobny konstrukcyjnie do golfa więc sprawdziłbym to. W golfie również jest gumowy przelot w którym idzie wiązka do tylnej klapy.Lubi pękać izolacja i łamią się również same przewody.Nie wiem jak to jest rozwiązane w Leonie ale może być podobnie.Pozdrawiam.
PiterEL napisał(a):Ale co z przewodami w przelotce ? Tam sa chyba dwie gumowe przelotki... A przewod jest w izolacji wiec nie zobacze czy jest nie zlamany/przerwany. Zaznacze ze swiatełko w bagażniku dziala poprawnie... Zrobilo sie tak mam wrazenie jak zrobilo sie wilgotno/deszcze. Ale tez martwi mnie ten slabiej lejacy na szybe spryskiwacz tylnej szyby czy czasem z silniczka nie leje sie i nie zalalo np stycznika od klapy. Bo silniczek byl naprawiany tzn w nim wlasnie spryskiwacz bo kiedys lalo sie w klape a nie na szybe...i jest to przerabiane na rurke od anteny...
Czy kontrolka od klapy swieci przy wyjetym kluczyku ze stacyjki na zegarach ?
Gdzie jest pod tapicerka ta zlaczka spryskiwacza ze zalalo koledze w postach wyzej kable i mial zwarcie ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości