Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Axee napisał(a):rolki z oskami zewnatrz 1J0882267+1J0882260A, wewnatrz 1J0882270B
stefdeath napisał(a):Odgrzeję kotleta:). Dziś sprawdzali mi w serwisie fotel kierowcy- mam stuki słyszalne w tylnej części fotela przy hamowaniu i ruszaniu. Podali mi numery części do wymiany- ale są inne niż te co wklejał tutaj Axee:
1J0 882 239 C-rolka prowadzenia fotela 1x 50zł
1J0 882 240 C-rolka prowadzenia fotela 1x 60zł
1J0 882 241 C-rolka prowadząca siedz. 1x 42,88zł
1J0 882 242 C-rolka prowadzenia fotela 1x 50zł
1J0 882 270 B-rolka-2x 32,22zł
Axee napisał(a):Nastar, tylko nowe z ASO, slizgi masz opisane w temacie wyzej (fotele nieelektryczne 1J0881203A i 1J0881204A lub elekryczne 4B0898399), a kolka 2szt. same rolki 1J0882260A, lub rolki z oskami zewnatrz 1J0882267+1J0882260A, wewnatrz 1J0882270B. Koszta niewysokie.
amcora napisał(a):Natomiast teraz mam gorszy problem bo właśnie wróciłem od mechanika bo mi auta strasznie drżałosię okazało że mam do wymiany wydech końcowy i środkowy.
ze środkowym to tam obojętne jaki byle dedykowany do tego modelu, ale końcowy mam z dwururką i chciałbym taki sam. Nie wiem może ktoś gdzie taki dostanę ? tylko nie tuning/przelot tylko??
Rozebralem fotel i znalazłem przyczynę- luz na zębatce przy silniczku podnoszenia fotela, a objawy też wskazywały na ślizgi.amcora napisał(a):Hmmm ale to jest ewidentnie wina ślizgów, przynajmniej u mnie, z tym że jest ten ślizg środkowy oraz te z tyłu fotela.
Edit by oczkolek
george007 napisał(a):http://allegro.pl/slizg-slizgi-fotela-passat-b5-golf-skoda-seat-audi-i2781490881.html
bedzie pasowac do 2004 r TopSport ,fotele nieelektryczne ?
powe88 napisał(a):Miałem również problem ze stukami który rozwiązałem. Pisałem z "PzemoPL" na pw pokazuje rozmowę która mu pomogła w diagnozie myślę że się przydadzą takie informacje dla kogoś.
Re: stuki fotela kierowcy
przez PrzemoPL
Cześć, czy montowałeś już może te rolki do fotela kierowcy ? Tak się dopytuje bo coraz bardziej mnie te stuki irytują i próbuję znaleźć jakieś rozwiązanie.
przez powe88
Siema Tak wymieniałem ale to nie było to i straciłem tylko około 50zł
okazało się że jest to rurka (zabita na stałe z obu stron na zewnątrz wąsami) ona podpierała cały fotel dzięki niej pracuje góra dół.
Zanim do tego doszedłem ze 20razy fotel wyciągałem z auta.
przez PrzemoPL
Dziękuję Ci bardzo za info, kumpel oglądał ten fotel i dzięki Twojej uwadze doszedł do tego że u mnie przyczyną też jest luz na tej rurce! Czyli wymieniłem ślizgi niepotrzebnie i dobrze, że nie pchałem się w wymianę rolek. Tylko pytanie czy Ty jakoś sklepałeś zakończenia tej rurki czy jak to usunąłeś ? Kolega stwierdził, że chyba trzeba by to zaspawać, ale wtedy nie było by regulacji góra-dół.
przez powe88
rozebrałem plastiki, dookoła te wąsy zagiąłem do środka przedłużka i wybijałem ją.Pomagałem sobie najpierw tym otworem na środku by na początku te wąsy trochę weszły do środka. To tak ogólnikowo bo już byłem po 3 piwkach nie pamiętam szczegółów ;p Gumówki nie użyłem nie pamiętam czy jej nie miałem, czy nie było dojścial .
Po wyciągnięciu w jej miejsce dałem 2 śruby(podkładki) po jednej na łączenie i skręciłem mocno. Regulacja dalej jest i stuki ustały.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości