Mój problem polega na braku świateł pozycyjnych z przodu. Światła z tyłu świecą bez zarzutu. Działa również brzęczyk, oraz kontrolka przy zegarach. Sytuacja ma miejsce niezależnie od tego czy przekręcony jest kluczyk czy tez nie. Które piny we wtyczce włącznika świateł należy zewrzeć żeby wykluczyć włącznik? Która z kostek widocznych na poniższym zdjęciu jest odpowiedzialna za światła pozycyjne? Bezpieczniki naturalnie są ok., pozostałe światła dzialają. .
Ostatnio historia przydarzyła się w ojca aucie i najzwyczajniej w świecie jednocześnie padły obie żarówki nie wiem dlaczego od temperatury czy co poprostu sie posypały od tak sobie ...
Z żarówkami tak przeważnie jest jeżeli jedna się spali druga zaraz po niej też padnie, ponieważ napięcie jest wtedy delikatnie wyższe co sprawia że zmęczony upływającym czasu żarnik drugiej nie wytrzymuję długo takich tortur
Więc starym obyczajem jeżeli wymieniasz żarówki wymień dwie
Dziękuje! Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. Pytałem o włącznik i przejście przewodów pod maskę ponieważ ostatnio dotykałem tych elementów. Temat do zamknięcia.