Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Asgaard napisał(a): że nie da się regulować jasności podświetlenia wogóle, wszystko świeci na maxa cały czas,
skat napisał(a):Samoczynnego ustrojstwa nie posiadam.Zegary świecą cały czas i tylko zegary oczywiście mowa o świeceniu po wyjęciu kluczyka,przestają tylko na kilka sekund gdy wyjme kluczyk i zapalają się ponownie.Problem zaczał się awarią regulatora natężenia podświetlania i braku podświetlania wszystkiego prócz zegarów.Po wymianie regulatora zegary dalej świecą i bardziej intensywnie.Elektryk w serwisie WV rozkłada ręce.Klemy jeszcze nie zdejmowałem.
Asgaard napisał(a):aby to on był odpowiedzialny za oświetlenie przycisków i climatronica...
MenIB napisał(a):Ja teraz zmieniam zegary na FISa , nie wychodzil on w serii w Seacie ale zaloze od Golfa albo Passata i przeloze podswietlanie na czerwone z niebieskiego.
Sprawdzałem ani po 5 min ani po 1 godz. nie gasnąMenIB napisał(a):podswietlanie zegarow jest podlaczone poprzez potencjometr sciemniania do wylacznika swiatel , jesli stalo sie cos takiego to powinno sie rowniez zaswiecic w przyciskach i innych urzadzeniach dookola, jesli nie to nie ma takiej mozliwosci by swiecily same gdyz zasilanie jest dawane z potencjometru. Jezeli jednak swieca same a nic innego nie swieci dookola to oznacza zblokowanie wyjscia pradowego w procesorze zegarow. To prosty procek podobny konstrukcyjnie do AVR, na wejsciu mierzy napiecie podawane z wylacznika a na wyjsciu daje odpowiednie sterowanie diodami wyswietlacza, oczywiscie ma jeszcze inne funkcje , jesli tak sie dzieje to sprawdz czy : po 5 minutach zegary gasna , czy po 1 h zegary gasna, wtedy bede mogl odpowiedziec jasniej
Grześ napisał(a):a jak zamiezasz obejsc system kontroli zarówek, czy on tylko wystepuje w audi?
co fis bedzie dawal bo umkneło mi to gdzies (co tam bedzie mozna podlaczyc do zegarów)?
Karoll555 napisał(a):Witam. Mam taki sam problem od dłuższego czasu. Wymieniłem akumulator z konieczności bo stary już był do niczego, ale problem nie znikną. Założyłem ostatnio skrzynie aktywną nie wiem czy to może przez nią, jutro ją odłączę i sprawdzę czy dalej tak się dzieje.
Karoll555 napisał(a):Po odłączeniu skrzyni problem nie ustąpił. Nie wiem jak to się ma do przejechanych kilometrów, ostatnio trochę jeździłem bez gaszenia silnika i wraz migały. U Ciebie dokładnie całe zegary migają? u mnie tylko to co wskazuje: zegar(spalanie, temperaturę) i liczbę przejechanych kilometrów. Mam zamiar przejechać się do mechanika, może coś ustalą.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość