Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tomzi napisał(a):Witam
Mam takie dziwne zjawisko z tymi szybami jak mam nadmuch zimnego powietrza to parują jak cholera, jak zapodam ogrzewanie jest trochę lepiej i jak zapodam klimę i jest cacy - para z szyb znika w ciągu paru sekund. Ale przecież poniżej 5* klima się nie włączy więc zostanę z tymi szybami zaparowanymi Ktoś wie co jest tego powodem, w kabinie mam sucho, nic nie przecieka a filtr kabinowy wymieniałem ok 8 miesięcy temu
Dzieki za pomoc
tomzi napisał(a):kabinowy wymieniałem ok 8 miesięcy temu
the_driver napisał(a):jak ustawisz nawiew na szybę czołową, to klima się załączy. tylko wtedy nie ma obiegu wewnętrznego. ale jak puścisz na czołową, to boczne też odparowują
jck1 napisał(a):Ciekawa sprawa że u Ciebie się załącza.
wgi napisał(a):Klima poniżej pewnej temperatury nie działa (coś chyba ok 3,5st). Temperaturę bierze z innego źródła niż to co pokazuje się na zegarach. Dlatego klima czasami działa nawet jak leo pokazuje 0.0st
szoqun napisał(a):Nie wiem czy to coś pomaga, ale słyszałem że jak w samochodzie jest wilgoć to można wsadzić np. pod wycieraczki gazety.
kamil-leon napisał(a):Tak, albo żwirek dla kota, bo też bardzo dobrze wchłania wilgoć i podobno sprawdza się do tego celu w samochodzie.
micbar0405 napisał(a):tolo, wysusz auto
na maxa ciepłe powietrze, i niech chodzi ogrzewanie może ustąpi.
micbar0405 napisał(a):tolo, wysusz auto
na maxa ciepłe powietrze, i niech chodzi ogrzewanie może ustąpi.
tolo napisał(a):poprostu nie wiem co juz mam robic :/
tolo napisał(a):szyby zaczynaja mi parowac wtedy jak wsiade dopiero do samochodu bo jak przychodze i chce jechac to szyby sa suche
sly180 napisał(a):Na noc wyjmij gumowe dywaniki zabierz je w ciepłe miejsce. A do samochodu na podłogę połóż gazety takie zwykle papierowe. Jak rano będą bardzo wilgotne to masz auto do wysuszenia.
LoozaQ napisał(a):I prawdopodobnie drzwi do uszczelnieniaRozwiązanie zgodne ze sztuką poniżej:
http://www.toledoclubpolska.pl/viewtopi ... a3fa7e4e94
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość