Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Aura kaseciak moc

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Aura kaseciak moc

Postprzez MichalCK » 7 marca 2013, 10:04

No właśnie jak w temacie jaką moc dokładnie ma aura i czy po jej wymianie na radyjko 4x50W różnica w jakości dźwięku będzie odczuwalna? Bo mam spory dylemat czy dla samego wyjścia USB warto wymieniać aure która pod względem wizualnym jest nie do pokonania :?
MichalCK
Stella
Stella

Auto: Leonidas

Reklama

Re: Aura kaseciak moc

Postprzez dreadlook » 7 marca 2013, 10:06

Chłopie, te 4x50W to fake (chwyt marketingowy). Naprawdę radio ma ok. 19W na kanał.
dreadlook
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez MichalCK » 7 marca 2013, 11:27

No jasne, ale te chłyt czymś musi być podparty bo urzedy ochrony konsumenta czy coś tam by go raczej nie przepuściły. Zresztą, jeśtemy równo dymani przez wszystrkich czy dają 50x4 czy 40x4, jednak wnioskując z tego że słychać między nimi różnice to skale mają taką samą :-D. Tak więc inaczej sformułuje pytanie: czy jest różnica w jakości dźwięku między aurą a raczej dobrym, firmowym radyjkiem?
MichalCK
Stella
Stella

Auto: Leonidas

Postprzez zumba » 7 marca 2013, 12:39

4x50W ale w instrukcji zaznaczone, że przy 16,9V czy 17,6V zależnie od radia, prócz tego nie wykorzystasz max tego co zostało bo jak byś pogłośnił na fula to charczenie, zniekształcenia nie do przyjęcia.
Mam kaseciaka Aure i DEH-2200UB, eby to była Aura CD to ok bo nikt teraz nie słucha kaset, płyta jeszcze się znajdzie. Różnica dźwięku jest (dźwięk w 2200UB wydaje mi się że jest minimalnie bardziej klarowniejszy lecz trzeba się wsłuchać), ale nie warta gdy chce się słuchać tylko stacji radiowych bo Aura gra naprawdę dobrze tylko przegrywa z powodu braku USB.
Mogę się zamienić na Aere Cd za Aure kasete za dopłatą oczywiście :-D 8)
zumba
Signo
Signo

Auto: Leon I

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja