Możecie polecić mi jakąś myjkę, która nie rozwali się w krótkim czasie ?
Zastosowanie mycie auta, kostki itd... budżet do 1000 PLN.
Karcher K5.55
dzięki za info
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

nixu napisał(a):dokup sobie zewnętrzny filtr wody z karchera do myjki - 30 zł
wgi napisał(a):Jakąś tam pianowinicę miał w zestawie.
saszi napisał(a):bono, koniecznie daj czy sprzet daje rade bo niedlugo tez bede chcial kupic myjke cisnienieniowa i jestem ciekaw czy takie cisnienie da rade skutecznie wyczyscic auto

wojtekk napisał(a):Takie myjki nigdy nie domyja auta tak jak ma byc, chyba ze sie zastosuje aktywna piane
gajdar napisał(a):wojtekk napisał(a):Takie myjki nigdy nie domyja auta tak jak ma byc, chyba ze sie zastosuje aktywna piane
nawet z aktywna pianą nie da rady dokładnie doczyścić.Myjka tylko co najwyżej obmyje auto.Jak dla mnie gąbka bądź szczotka jest niezbędna.No chyba że sie zastosuje środek do mycia np naczep i wagonów![]()
Ale...myjka jest super do częstego spłukania auta z jakiegoś błotka,piachu itp
Ale skoro o myciu auta.Ważnym parametrem jest nie tyle ciśnienie(choć to też) a przepływ wody.Napewno dużą poprawę dałaby jeszcze możliwość użycia podgrzanej wody.Ale takie myjki już troszkę kosztują

jeśli auta nie potraktujemy gąbką żadna chemia nie sprawi aby wyglądało jak po myciu ręcznym.

different napisał(a):kwazar? nie widziałem aby robili pianownice, owszem opryskiwacze jak najbardziej ale pianownice??
przejglądnij sobie ten wątek na KA.pl
http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=8293
opryskiwacze Kwazar, Marolex przerabiane na pianownice

sebastianss1 napisał(a):lukl18 to przecież myjki ogrodowe dobre myjki cisnieniowe zaczynaja sie od 1500 zl do nawet 50 tys profesjonalne .Tutaj znalazlem najtansza z profesjonalnych myjek cisnieniowych
http://allegro.pl/karcher-profesjonalna ... 26649.html
Ja wiem że może da kogos to dużo ale pare lat temu siedziałem w myjkach ćnieniowych wiec troche temat mam obcykany takie tanie gówna maja duzo napisane bzdur a co do czego to można nimi kwiatki podlewać . Np w myjniach erhle to maja maks od 90 -110 bar faktycznych co też nie jest duzo i nie zaawsze da sie super wymyć auto . Pozatym taka myjka nie tylko auto mozemy myć mozna go wykorzystać tez do innych celow

Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość