Wszystko się da, no może prawie wszystko. Kwestia czasu, wiedzy no i kasy...
Maras2003 napisał(a):U mnie tak bym to widziałMoże dałoby się to nawet jakoś prościej zrobić...
Prościej nie... , ale do zrobienia...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Maras2003 napisał(a):U mnie tak bym to widziałMoże dałoby się to nawet jakoś prościej zrobić...
Maras2003 napisał(a):Lusterka zamknięte. Otwierasz auto, kluczyk na zapłon, lusterka otwierają się same (przekaźnik imituje pozycję "0" w joysticku lusterek).
Wychodzisz z auta, zamykasz je kluczykiem/pilotem, lusterka chowają się same - przekaźnik imituje pozycję "zamykanie lusterek".
Maras2003 napisał(a):Problem polega na tym, że przekaźniki zużywają prąd, pół biedy jak po zapłonie.
Maras2003 napisał(a):- po zamknięciu z pilota lusterka się chowają,
- a otwierają się dopiero po zapłonie ze stacyjki
Maras2003 napisał(a):chciałbym, żeby otwierały się tylko po stacyjce i w żaden inny sposób.
Maras2003 napisał(a):Tak nawiasem przydało by się przycisk "zima" zastąpić przyciskiem, który umożliwiłby manualną kontrolę i odcięcie automatycznego systemu.
cinek2004 napisał(a):Przyznaje sie bez bicia, ze nie przeczytalem calego watku.
_carlos- napisał(a):pin 3 (17) - jak się kluczyk wyciągnie to jest masa, a po włożeniu i przekręceniu w pozycję 1 jest +12V (wykorzystałem sygnał +12V)
pin 16 (21) - sygnał masy sterujący lampką oświetlenia wnętrza,
Warkot79 napisał(a):Witam.Mam problem z otwarciem obrazków [schematów]nie wiem może wygasły mogę prosić o powtórne ich wrzucenie lub przesłanie ich na PW
mati 2002-82@o2.pl z góry dziękuje. Pozdrawiam.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość