Czy ktoś wie czy do leosia pasują silniczki od Golfa lub jakieś inne? Ewentualnie gdzie i za ile można takie silniczki nabyć? O ile dobrze podejrzałem w etce-online

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
coolibeer napisał(a):b0g0b0jny, w serwisie skody w ktorym serwisuje leona powiedzieli za sztuke 50 zl i ze pasuja do leona.
pshemo napisał(a):W moim leosiu nie działa regulacja wysokości świateł. W ASO powiedzieli, że spalone są oba silniczki. Chciałem kupić, ale koszt jednego to podobno 160pln. Szukam więc zamienników.
Czy ktoś wie czy do leosia pasują silniczki od Golfa lub jakieś inne? Ewentualnie gdzie i za ile można takie silniczki nabyć? O ile dobrze podejrzałem w etce-onlineto nasze mają oznaczenie 1J0941295B i chyba też takie są w Golfie, ale gdzieś widzałem zdjęcie i wydawało mi się, że jednak się różnią.
DWitek napisał(a):A tak na wszelki wypadek, to ja bym sprawdził te silniczki. Żeby tak oba były spalone . Z wiedzą ASO różnie bywa. No chyba, że podczas "odbezwypadkowania" samochodu (o ile był sprowadzany) ktoś podmienił na uszkodzone.
pshemo napisał(a):DWitek napisał(a):A tak na wszelki wypadek, to ja bym sprawdził te silniczki. Żeby tak oba były spalone . Z wiedzą ASO różnie bywa. No chyba, że podczas "odbezwypadkowania" samochodu (o ile był sprowadzany) ktoś podmienił na uszkodzone.
Też nieco sceptycznie do tego podszedłem, bo na razie większość 'poważnych' uszkodzeń w aucie okazała się poluzowanymi przewodami. Ale w ASO podobno podpinali nowy w miejsce jednego z nich i zadziałało. Nawet nie wiem jak to sprawdzić a dowiedziałem się, że nie można wymontować i tak jeździć.
oczkolek napisał(a):A nie mozna kupic jakis rozwalonych lamp, ale ze sprawnymi silniczkami i przełozyć. Tak sobie myślę.
bacardi napisał(a):35zł sztuka
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=57869511
pshemo napisał(a):Kurcze, muszę lepiej szukać - widziałem do tej pory po 40. Ciągle tylko kuszą mnie te ze skody, jeśli tak tanio, jak pisał coolibeer - choć teraz mam wątpliwości czy o nówkach mówili...
oczkolek napisał(a):Jak masz wymontowane silniczki to jedź gdzieś do Skody i porównaj.
pshemo napisał(a):DWitek - dzięki za instrukcję. Pewnie teraz sobie jakoś poradzę, chociaż kto wie...A powiedz mi jeszcze, proszę czy tylko jeździć z wymontowanym silniczkiem nie można czy też ogólnie - wyciągnięcie go grozi rozsypaniem się reflektora? Jeszcze nie zaglądałem do świateł i trochę się boję, żeby sobie leosia nie oślepić...
Kurcze, muszę lepiej szukać - widziałem do tej pory po 40. Ciągle tylko kuszą mnie te ze skody, jeśli tak tanio, jak pisał coolibeer - choć teraz mam wątpliwości czy o nówkach mówili...
Runner79 napisał(a):Witam!
Dzis wieczorem zauwazylem, ze lewe swiatlo mijania "ucieklo" bardzo do gory. Sprawdzilem regulacje i nie dziala na lewym swietle. Co sie stalo ? I dlaczego swiatlo swieci az tyle wyzej?
Pozdr
Runner79
Runner79 napisał(a):
Czy mozna "bezkarnie" zdemontowac silniczek w celu sprawdzenia i pozniej zamontowac z powrotem bez wiekszych problemow?
Czy mozna ustawic swiatla i jezdzic z niesprawnym silniczkiem? W sumie prawde mowiac nigdy nie zmienialem polozenia z pozycji "0"...
Czy mozna "bezkarnie" zdemontowac silniczek w celu sprawdzenia i pozniej zamontowac z powrotem bez wiekszych problemow?
Runner79 napisał(a):W sumie prawde mowiac nigdy nie zmienialem polozenia z pozycji "0"...
Możesz regulować ale nie ma to sensu bo i tak musisz mieć wsadzony silniczek żeby odbłyśnik był w prawidłowej pozycji.
Masz lampy, które są przystosowane do silniczka więc musi on tam być
Kamil90 napisał(a):Nie będę pisał głupot bo przyznaję się, że nie pamiętam czy w 1M silniczek jest przykręcany czy tylko na wcisk ale to zobaczysz od razu.
Kamil90 napisał(a):Możesz śmiało regulować lampę z niesprawnym silniczkiem. Tylko musi być on zamontowany.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość