Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tony065 napisał(a):seb_jag ARL, a co powiesz o turbo z ASZ
Gonzus_1989 napisał(a):ok ,wszystko wszystkim ,ale czytając posty dotyczące Turbin ARL i ich przypadłościach nasuwa mi się myśl i pytanie czemu Wam padają aż tak ? Jakaś przyczyna musi być i dopóki jej nie wykluczymy nadal będzie ono padać ; ludzie śmigają po 250tys i więcej na turbinach bez żadnych problemów ... inne doświadczenia ; ludzie regenerują zakładają ,potem znów "bach" wysrało się ... dziwne zjawiska muszą tam występować . Wszyscy piszą że padło turbo a nikt przyczyn nie napisze a było by to przestrogą na pewno dla innych. pozdrawiam
kałczuk napisał(a):Turbo zostało wykręcone, zawiezione z powrotem do zakładu. Po rozebraniu strwierdzili że zapadki od zmiennej geometrii są całe"nadpalone" i niby wykrzywione. I twierdzą, że może mi lać któryś wtryski i paliwo się spala w turbinie. I dlatego nie ma mocy i się turbo zepsuło. Czy jest w tym jakaś prawda??
kobzyr napisał(a):kałczuk zapytaj w http://www.ctr-tuning.com/ masz chyba ich blisko może Ci to ogarną. Masz podobnie jak seb_jag ARL na serii auto z gigantyczną turbo dziurą.
kałczuk napisał(a):Mam nadzieje, że już dobrze jest zregenerowane po 2 próbie. Bo jeśli będę musiał ją 3 raz wyciągać to dostane do głowy:/
jurekb89 napisał(a):Tak czytam,czytam i masakra jakie problemy z tymi dmuchawkami macie... rok temu zaraz po kupnie ARL'a tez przerabiałem ten problem ale wysłałem turbinke do Mielca,zrobili,koszt 1000zł i do dzisiaj, po 30tys przejechanych smiga aż miło... nazwy zakładu nie znam bo wysyłał mi warsztat gdzie sciągali suszarke ale dla zainteresowanych sie dowiem w razie W...
kałczuk napisał(a):Turbina zregenerowana auto śmiga aż miło.Tylko jeszcze jedno pytanko. Zaczął teraz kopcić takim niebieskawo białym dymem. Najbardziej przykapca przy 1.5tys obrotów. Katalizator wycięty EGR zaślepiony. Wyciągali i sprawdzali pompowtryski i jest ok. Przez co mogą być takie objawy kopcenia??
GruchaARL dokładnie. Czasem też winą są uszczelniacze zaworowe, wtedy jest toGruchaARL napisał(a): jezeli jest dymek przy odpalaniu auta lub kiedy zimny, to prawdopodobnie spękanajest głowica nagniazdach pompowtryskiwaczy. jezeli jest to znikomy dymek to olej to. Jak cie denerwuje to jezeli turbo jest suche to trzeba glowice ściągnąć i napewno bedzie co regenerować i spawać. Spękane gniazda zaworowe i te kanały pompowtryskiwaczy to standard. Bardzo dużo takich rzeczy robimy, każda głowapodniesiona do gory skutkuje remontem
GruchaARL napisał(a):znikomy dymek
butcherDG napisał(a):Tam nie trzeba nic wyważać To nie jest sam wirnik tylko cały środek suszarki. http://allegro.pl/turbosprezarka-turbo- ... 63885.html link do aukcji.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości