Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

niema_ napisał(a):Zastanawiam się nad jakimś mocnym silnikiem benzynowym i założeniem gazu. Myślałem o silnikach 2.0 TSI 211KM albo 2.0 TSI 265KM.

niema_ napisał(a):Możesz rozwinąć temat?
aby wsadzać do tego gaz. Litości.niema_ napisał(a):2.0 TSI 211KM albo 2.0 TSI 265KM
gonzo27 napisał(a):oczkolek do kumpla ostatnio na stacji pod gaz podjechał nissan GT-R
oczkolek napisał(a):Kup sobie 1.2 lub 1.4 TSI i do tego załóż gaz.

Jeżeli stać was na mocne auto to powinno być Was tez stać na porządne paliwo do niego.

waldo napisał(a):Do tfsi jest nowa instalacja z bezpośrednim wtryskiem gazu w fazie cieklej. Pali tyle gazu co paliwa i można odpalac na gazie. Ekonomicznie super, ale cena koło 9tys. W 2012 nie było jeszcze wersji dla leona, tylko passat. Nazywa sie to ... Poszukam

Chodzi o to czy da się akurat do tych silników włożyć gaz i jak się sprawuje?

peter85 napisał(a):Jeżeli stać was na mocne auto to powinno być Was tez stać na porządne paliwo do niego.
Święte słowa, kupowanie Cupry R po to żeby jeździć oszczędnie na gazie moim zdaniem jest całkowicie bez sensu.

Listek napisał(a):będziesz znacznie bogatszy w wiedzę, której tutaj odnośnie gazu raczej nie znajdziesz.

Listek napisał(a):a forum nie powinno być miejscem do wyrażania swoich subiektywnych opinii

martig napisał(a):Panowie spokojnie, kolega pyta o możliwości . Ja latam ok 30 tyś rocznie Cuprą i zalewam tylko 98, dobrze mi sie jexdzi tym autem bo jest naprawde fajne i jak bym latał ok 50 tys to też bym zastanowił się na gazem ( chciałbym Wam przypomnieć ze Masters zagazował Leona 1.8T i na gazie miał wiecej koni niż w PB)
Skoro ktoś chce mieć pseudo sportowe auto ( dla mnie Cupra takim jest ) i jezdzić nim 50 tyś rocznie to jego sprawa czy założy do niego gaz czy nie . Ja latajac dużo i chcą jezdzić własnie Cupra tak bym zrobił , czyt. założył gaz , bo wtedy masz szybkie auto , fajnie sie prowadzące a do tego ekonomiczne.

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość