rikimaru75 napisał(a):Witam
Od Paru dni mam taki problem w swoim Leonie. Gdy zamykam drzwi kluczykiem zamykają się tylko drzwi kierowcy, podobnie z otwieraniem. Zamykanie i otwieranie z pilota działa OK.
Może ktoś miał podobny problem?? Obawiam się że bez rozbierania drzwi się nie obejdzie
Pozdrawiam
Mam to samo, u mnie przyczyna tkwi w układzie elektronicznym zamkniętym w takiej czarnej obudowie, znajdującym się w środku drzwi, przy klamce zewnętrznej. Odpowiada on między innymi za zamykanie centralnym wszystkich drzwi, domykanie szyb z kluczyka, sygnalizowanie zapalonych świateł przy otwieraniu drzwi, podświetlenie drzwi lampką w boczku. Wszystko to przestało u mnie działać, a przyczyna leży w niekontaktującej kostce, która wchodzi w tą czarną obudowę. Próbowałem różnymi sposobami to poprawić, dociskając tą kostkę np opaską zaciskową, wyginając ją pod kątem, bo wtedy stykała, ale to też przestało działać i się poddałem.
Jest ciężki dostęp do tego elementu, trzeba zdemontować, boczek, potem całą blachę pod spodem, a żeby ją zdjąć to trzeba odpiąć szybę od prowadnic itp. Bardzo dużo zabawy.
powodzenia.