saddam napisał(a):Użycie glinki tylko po myciu wstępnym pianą = gwarantowane rysy.
Po każdym użyciu glinki będą rysy.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
saddam napisał(a):Użycie glinki tylko po myciu wstępnym pianą = gwarantowane rysy.

*2 przejścia z 600rpm aby rozprowadzić pastę,
*2 przejścia z 1200rpm aby rozpocząć pracę ścierniwa,
*4 przejścia z 1500rpm aby ścierniwo pracowało usuwając defekt,
*4 przejścia z 1800rpm aby kontynuować pracę ścierniwa usuwając defekt,
*4 przejścia z 1500rpm aby usunąć lekkie zarysowania pozostawione wcześniej przez ścierniwo, którego cząsteczki są teraz mniejsze,
*2 przejścia z 900rpm aby nadać wysoki połysk.

LoozaQ napisał(a):*2 przejścia z 600rpm aby rozprowadzić pastę,
*2 przejścia z 1200rpm aby rozpocząć pracę ścierniwa,
*4 przejścia z 1500rpm aby ścierniwo pracowało usuwając defekt,
*4 przejścia z 1800rpm aby kontynuować pracę ścierniwa usuwając defekt,
*4 przejścia z 1500rpm aby usunąć lekkie zarysowania pozostawione wcześniej przez ścierniwo, którego cząsteczki są teraz mniejsze,
*2 przejścia z 900rpm aby nadać wysoki połysk.

skiba napisał(a):koledzy bez jaj,będzie jechał UC-ekiem a nie kompletem Menzerny,żadne cząsteczki nie muszą się rozbijać by zacząć "pracować"
LoozaQ napisał(a):Po pierwszym panelu będziesz widział czy tyle przejazdów jest potrzebnych na średnim padzie i wypracujesz sobie własną technikę.

grzybek napisał(a):ja tam bym QD uzyl dopiero po myciu a woskowi dał czas na "uleżenie sie" pare godzin !

jędrek napisał(a):Grzybek a nie bedzie później ciężko zetrzeć wosku?
SEBOOL2006 napisał(a):Zrób w takiej kolejności
1.Mycie ( aktywna piana )
2.Glinka ( do jej poślizgu woda z szamponem )
3.Mycie ( szampon )
4.Osuszanie
5.Cleaner
6.Politura
7.Wosk
8.Quick Detaliler

jędrek napisał(a):Jestem już po polerce wlka od 6 rano zona stwierdziła że zwariowałem

muszę znaleść cień:cry:bo brak garażu no i później wosk

jędrek napisał(a):Jazz to nie była jakaś mega korekta tylko samym UC.Wiec uważasz że to mało czasu

QQmonzter napisał(a):Panowie odbięgnę trochę od tematu waszych polerek.
Co możecie polecić do usuwania robali z samochodu? Obecnie mój samochód wygląda fatalnie, chciałem go dzisiaj umyć ale boje się, że woda i szampon tego w życiu nie usuną bo miałem nawet problem z domyciem przedniej szyby z tych latających stworzeń.
Tak to wygląda:

co polecacie? wosk nakładany był colliswierg napisał(a):1. Prewash jakąś dobrą pianą aktywną

Norbertoo napisał(a):ValetPRO pH Neutral Snow Foam jest bezpieczna dla wosku

Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość