Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

hornet15re1 napisał(a):A na waskopasmowych sondach ciężko sie stroi auto na podniesienie mocy...ale dla LPG to nie ma chyba większego znaczenia

mcaris napisał(a):Witam hana zielona zamontowana kurcze nie wiedziałem że auto może być tak żwawe.
Zrobiłem tylko autokalibracje: http://zapodaj.net/82c7526db9c93.jpg.html
Jeśli wężyk będzie o kilka mm krótszy to coś bedzie sie działo tragicznego?, ogólnie długość wężyków jest jakieś 11cm
I zauważyłem że powyżej 5tys obrotów jest jakby spadek mocy ,szarpnięcie

klaku01 napisał(a):Ja jestem ustawiony na montaż instalacji w audi tt żony, gość zaproponował do 1.8 t sterownik STAG300+ a jak nie uciągnie to TECH wtryski HANA 2000 zielone reduktor ACR 01 czerwony wielozawór extra 8mm no i 2-3 dni montaż mówił że zestrojenie mapy gazu z mapą benzyny potrwa troche żeby to dopracować chyba gość sensownie mówi co o tym myślicie?

MaciekTOS napisał(a):Witam , Panowie noszę się z zamiarem zakupu Leona 1 , silnik 180 KM .Przejrzałem forum ale jakoś nie widzę działu na ten temat wątków w tym temacie też jak na lekarstwo - czy po prostu nie umiem szukać ? Otóż ma ktoś doświadczenia z gazem w takim Aucie , czy wyznajecie zasadę że sportowe auto bez gazu ?
Czy warto zawracać sobie głowę kupować Leona z myślą zamontowanie instalacji LPG ?

flex napisał(a):MaciekTOS napisał(a):przypilnuj żeby nie była tak że będzie butla gazowa do jazdy na wstecznym..
Co masz na myśli, bo pierwszy raz taką opinię słyszę.
Natomiast wiele razy słyszałem, żeby parownik montować wzdłużnie.adams napisał(a):Albo zaloz ostatnia generacje ale przy dobrych podzespolach montaz wyniesie Cie duuuuuzo drozej.)

lewy1305 napisał(a):Dodał jeszcze że nie dziwi go że gazownik nie daje rady tego mi ustawić .Prosze o porade co mogę teraz zrobić żeby zaczęło to normalnie jeździć na LPG ?Nie chciał bym rezygnować z mocy i wracać do seryjnego programu .

marcin7x5 napisał(a):Chyba go nie oszczędzasz skoro ci tyle pali albo poruszasz się ciągle w korkach. Dużo osób montuje brc, landi renzo lub polskiego staga. Co do montażu to musisz takie rzeczy ustalić z monterem tej instalacji. Odpalać zawsze będziesz na Pb i dopiero po osiągnięciu min 30* przełączy ci się na lpg.

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości