Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dokladnie tak, ale dla mocno goracego silnika.kornat napisał(a):Tak mniej więcej 49-52 ale lepiej ustawiaj według TDI-Timing wtedy punkt powinien być jak najbliżej środkowej kreski.
Maras2003 napisał(a):A przed wymianą sprawdzałeś ? te niecałe 10pkt to obrót kółka pompy może o 1mm. Gdyby źle założyli rozrząd, to podejrzewam że różnica byłaby większa.
Maras2003 napisał(a):także raczej to nie wina wymiany rozrządu czy kombinowania przy rozrządzie.
Maras2003 napisał(a):100zł? A przestań. 2 klucze potrzebne. Vag-Coma masz ? jeżeli tak to żaden problem. Ja też nie miałem pojęcia o regulacji, dałem sobię radę sam, po podpytaniu znajomych jak to zrobić. Najpierw się pytałem kto i za ile mi to zrobi, jeden stwierdził że mu sie nie chce, a drugi że nie ma czasu, no to sam wziąłem sprawy w swoje ręce.
Maras2003 napisał(a):Gość raczej tego nie zrobił wymieniając rozrząd, ale faktycznie mógł sprawdzić kąt przed i po wymianie.
Maras2003 napisał(a):Też było to po wymianie rozrządu, ale i tak mechanika winą nie obarczam.
Maras2003 napisał(a):Mi 10s trzesię, i dymi na biało, śmierdzi jak nie wiem co...A mam rozrząd ciuteńke w drugą stronę (47-50, w tych granicach, już nie pamiętam dokładnie)
[gypsymh] napisał(a):Axxe jest z Gliwic. Może uderz do niego.
Maras2003 napisał(a):Ale podgrzewacza chyba brak... (?)
kornat napisał(a):Maras2003 napisał(a):Ale podgrzewacza chyba brak... (?)
Nie masz czegoś takiego na filtrze paliwa?
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/imag ... H6uDTJ25Lw
[gypsymh] napisał(a):kurex, ja pisałem do niego na pw i nie było problemu.
kornat napisał(a):Powietrze w układzie paliwowym Skąd się bierze? Poprzez podgrzewacz paliwa na filtrze.
kornat napisał(a):Są tam dwa oringi i mimo że wymienia się je z każdą wymianą filtra to wiele nie pomaga.
kornat napisał(a):To jeżeli po nocy nie masz pęcherzyków w tym przeźroczystym przewodzie, to na chwilę obecna nie ruszaj.
lysaglaca napisał(a): ok poza katem wtrysku
kornat napisał(a):To jeżeli po nocy nie masz pęcherzyków w tym przeźroczystym przewodzie, to na chwilę obecna nie ruszaj.
kurex napisał(a):Przed pracą, odpaliłem i sprawdziłem czy coś jest nie tak - lecz na szczęście nie dopatrzyłem się żadnych pęcherzyków.
Zakładać zaworek bezzwrotny czy to na razie zostawić. ?
lysaglaca napisał(a):Panowie wczoraj chciałem sie zabrać za zmianę kąta wtrysku ale zanim to zrobiłem sprawdzilem jeszcze raz na nastawach podstawowych ile wynosi i było 59-61 poczytalem
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość