przez seandy90 » 6 maja 2014, 07:58
Witam,
Mam seata leona 1.8 turbo 2.0V w benzynie.
Problem jest taki że dusi się,pluje powietrzem,strzela i słabnie jego moc kiedy dojdzie do obrotów przed przejściem na turbine czyli tak ok.2500-3000.Czyli jak mocno wcisnę gaz. Na początku żadko się tak działo natomiast teraz prawie cały czas,muszę powoli zmieniać biegi,bez szaleństw,żeby się nie dusił;/
Zmieniałam filtry powietrza,wymieniałam świece,sprawdzana była moc na świecach,wszystko ok. Może macie jakieś sugestie? Pomóżcie bo nie mogę jeździć jak lubię;/
-- 6 maja 2014, 08:58 --
Miałam podpinany wóz pod komputer i wychodził jakiś bład,ale mechanik powiedział że jego program nie jest na tyle rozbudowany żeby podczas jazdy samochodem z podpiętym kompem sprawdzać czy wszystko chodzi tak jak trzeba,ale jak znaleźć dobrego mechanika który będzie się na tym znał?:) Byłąm u kilku mechaników,na początku wymieniali mi filtry itp,później stwierdzili że to przez to że mam założony filtr stożkowy no to zmieniłam go na oryginalny taki co był na początku. Powiedzcie mi do jakiego mechanika powinnam szukać,żeby znalazł przyczynę?