Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tomgl napisał(a):Właśnie jestem po skręceniu zamka i wszystkiego w całość. Okazało się że gdzieś wtyczka nie łączyła bądź piny wychodzące do niej z płytki w zamku. podoginanie wszystkiego, narazie załatwiło problem nawet alarm rozłącza się z kluczyka.Niestety pojawił się problem kolejny. Nie mogę odryglować zamka ani pilotem ani kluczykiem ani przyciskami w drzwiach ani klamką w środku-poprostu niczym!!. Rygluje bez problemu ale potem nie otworze. Po kilkunastu próbach pilotem następuje odryglowanie. Najprawdopodobnie coś źle złożyłem chociaż wątpie bo w takim przypadku wogóle bym nie mógł odryglować drzwi,albo coś gdzieś się przycina. teraz wogole nie przymykam drzwi po jak się całkiem zatnie to już nic nie zrobie. Proszę o poradę który z elementów odpowiada za ryglowanie zamka bo czeka mnie jeszcze raz rozbiórka tego.pozdrawiam!
creative1432 napisał(a):a ja mam w swoim samochodzie tak zamykam/otwieram samochód z pilota to zamyka/otwiera drzwi wraz z aktywacja i dezaktywacja alarmu/ ale jak włożę kłuczyk do zamka i otworze zamknięte drzwi z aktywowanym alarmem to otwiera wszystkie drzwi wraz z dezaktywacja alarmu ale jak juz z kluczyka który wkładam do wkładki i chce zamknąć drzwi to zamyka tylko kierowcy i pozostałe są w pozycji otwartej oraz alarm się nie włącza. ma ktoś jakieś rozwiązanie na ten problem?
untaztood napisał(a):creative1432 napisał(a):a ja mam w swoim samochodzie tak zamykam/otwieram samochód z pilota to zamyka/otwiera drzwi wraz z aktywacja i dezaktywacja alarmu/ ale jak włożę kłuczyk do zamka i otworze zamknięte drzwi z aktywowanym alarmem to otwiera wszystkie drzwi wraz z dezaktywacja alarmu ale jak juz z kluczyka który wkładam do wkładki i chce zamknąć drzwi to zamyka tylko kierowcy i pozostałe są w pozycji otwartej oraz alarm się nie włącza. ma ktoś jakieś rozwiązanie na ten problem?
Tak.
Mój post #5
Najtańsze rozwiazanie to wywalenie wkładki zamka od strony kierowcy, dorobienie kluczyka z pilotem w razie "W", a w przypadku braku prądu - wchodzenie przez bagażnik.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości