Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

BWA1 185ps upgrade do BWA 200ps

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

BWA1 185ps upgrade do BWA 200ps

Postprzez stashekcn » 18 stycznia 2014, 23:57

Witam, mam silnik w moim Leonie 1p BWA1 (185ps). Z moich zebranych informacji dowiedziałem się, że ten silnik w porównaniu do zwykłego BWA 200ps, różni sie tylko oprogramowaniem. Czy mógłbym bez większych modyfikacji po prostu wgrać do mojego BWA1 fabryczną mapę BWA? Czy jest to problematyczne i koszt będzie taki sam jak chipu? Mysle ze powinien być duzo mniejszy, bo wgrywa się gotową mape, nie trzeba jej chyba modyfikować w celu zwiększenia mocy itd. Zbieram na modyfikacje, ale to mi jeszcze zajmie trochę (chip,wydech,hamulce)
Zawsze to 15 koni więcej, a spalanie wg statusów i danych też obiecuje mniejsze. Pozdrawiam
stashekcn
Signo
Signo

Auto: Leon 1P BWA
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: BWA1 185ps upgrade do BWA 200ps

Postprzez czarny_ » 24 stycznia 2014, 20:37

Konstrukcja jest identyczna, jedynie oprogramowanie inne. Nie ma sensu o 15KM, moment masz ten sam. Lepiej uzbieraj $ na wydech i program za strzałem. Nie odczujesz tej zmiany, a o spalaniu mniejszym raczej zapomnij przy takim seryjnym programie.
czarny_
Sport
Sport

Auto: Leon 1P

Re: BWA1 185ps upgrade do BWA 200ps

Postprzez stashekcn » 26 stycznia 2014, 19:42

W Compsporcie mi powiedziano też, ze przy tych silnikach nie da się już po prostu przegrać oem ECU z innego auta. Jest prawdopodobieństwo, iż nie odpali taki samochód. Trzeba taki program tak samo napisać od podstaw jak mocniejszy program... A szkoda, bo znajomy zajmuje się elektronika i nie byłby to problem. Mocniejszy też by mi napisał, ale wolę jednak dać to profesjonalistom, z hamownia i doświadczeniem. No cóż, zbieram monety na wydech, intercooler od S3 i program ;) Dzieki za odpowiedź czarny_ Pozdr
stashekcn
Signo
Signo

Auto: Leon 1P BWA

Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna