Moderator: Moderator LC Team
jędrek napisał(a):Litr na 5 tys???To już nie jest normalne to ja na 10 tys jak doleje może 400 ml to max a nalatane mam 290 tys
Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk
Damianosky napisał(a):wiem tylko że nie pożałowałem kasy i na pewno nie był to tani olej, być może w sklepie uda się ustalić, właśnie po tej kwestii,ale wole spytać. Czy mogę dolać oleju innej marki?
Damianosky napisał(a):zaświeciła mi się żółta kontrolka oleju.
sebulba1 napisał(a):5w40 syntetyk
Damianosky napisał(a):Po za tym nie swędzi mnie ponad 200 zł na wymianę oleju
sebulba1 napisał(a):a co to 190kk na niego?? jakby miał 390kk no i łykał dużo oleju
sebulba1 napisał(a):to może 10w40
siwy77 napisał(a):Mi czasami miga żółta kontrolka przy odpaleniu, ale z tego co wyczytałem to jest błąd czujnika w misce, a konkretnie chyba wtyczki. Oleju mi nie ubywa, narazie olewam to i jeżdżę dalej i nic się nie dzieje.
Skad ta pewnosc? Rownie dobrze moze byc pelny syntetyk 5w40 lub 5w30 ...kurex napisał(a):Pewnie półsyntetyk, najlepiej żeby miał te same właściwości co obecny wlany (obstawiam 10w40)
I co w tym dziwnego? Znam auta ktore maja po 300ooo i sa w bardzo dobrej kondycji, dlatego, ze jezdza na pelnym syntetyku.kurex napisał(a):Syntetyk przy przebiegu 190 000. ?
Do ASVki kupuje sie 5L banke oleju, wchodzi ok. 4,4-4,5L i reszta zostaje na dolewke.Damianosky napisał(a):Kupiłem 4 litry, weszło wszystko, było do połowy bagnetu.
najczesciej uszkodzony jest czujnikkurex napisał(a):o uszkodzonym czujniku na misce olejowej - tak jak piszesz, najczęściej jest to przerwany przewód.
Zolta kontrolka to zaden powazny powod, dolac oleju i tyle. Czerwona to bylby powazny problemkurex napisał(a):Ale kolega ma poważniejszy problem - w trakcie jazdy mu odpaliła się kontrolka.
czytaj samo złoPaVLo napisał(a):Castrol Edge 5W30
Leonidas ARL napisał(a):Ja mojego leona ma jakieś 8 miesięcy i przejechałem nim 7tyśkm na bagnecie żadnego spadku oleju. Nie wiem czy słabo mu daje po garach czy w tak dobrej kondycji jest motor.
elemenateur napisał(a):Nie mam pojęcia jaki Ci się motul trafił? Może to tylko opakowanie motula ?:)
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości