Problem z jakim się borykam od niedawna to dziwne buczenie w trakcie przyspieszania.
Jeździłem długo na 18" i w pewnym momencie auto w trakcie przyspieszania od około 2tys. obrotów przy 90km/h zaczynało buczeć.Nie telepało budą nie wpadał w drgania jak typowo przy padniętm kole dwumasowym.Dźwięk jest taki jak by półoś ocierała np o budę.
Oddałem do jednego mechanika który robił w Leonie rozrząd turbo i masę innych pierdółek które wymieniałem na bierząco,i rozłożył ręce.
Olałem sprawe stwierdziłem że poczekam aż problem się powiększy.Buczenie czasem się zwiększało czasem nie było go w ogóle.
Gdy zmieniłem koła na 16" zimowe, auto buczy już na 3 biegu przy 60km/h tylko wtedy kiedy dodaje gazu, przy odpuszczeniu cisza.
Jezdze od mechanika do mechanika i każdy rozkłada ręce, nawet Ci którzy mają opinie "najlepszego serwisu".Dodam że gdy sprawdzali to buczenie na podnośniku była cisza. Kiedy tylko auto dostaje oporu na koła ,czyli w czasie jazdy buczenie występuje.
Biegi wchodzą wzorow na wolnych obrotach nic nie drga. Cóż to może być?
Silnik ARL ,zawieszenie Ta technix ,więc siedzi trochę niżej. Pozostaje tylkoe Serwis Seat?