Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

drżenie lewarka, odczuwalne drgania na podłodze

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

drżenie lewarka, odczuwalne drgania na podłodze

Postprzez Mati16 » 11 stycznia 2014, 22:42

Witam. Ostatnio mojego leona dręczą usterki :-| Zrobiłem całe zawieszenie. I teraz znowu cos sie sypie :evil: . Mianowicie jadąc ok.140km/h drży mi lewarek zmiany biegów. dodatkowo trzymając nogę na gazie czuje w nodze wibracje, są one delikatne, ale wkur.....bo nawet to po łydkach czuć :!: .Jeśli chodzi o przyspieszanie lewarek ma delikatne tylko drżenia samochód nie szarpie( bym powiedział że to normalnie jak było cały czas), idzie płynnie. Drżenie silnejsze jest wtedy gdy dodaje gazu na 4 biegu a predkość z której przyspieszam wynosi 40km/h wtedy lewarek drży, samochód nie szarpie. Co to może być :?: czytałem o poduszkach silnika i skrzyni biegów, również coś o przegubach wew. tez czytałem. Nie mam pojęcia co to może być z tych rzeczy.. |Jak sprawdzic te poduszki? ile ich jest ? i gdzie one dokładnie sa?. Ta pod silnikiem na środku kojarzę ale pozostałych już nie. Dodam ze 1,9 tdi 110KM. a i jak jest samochód na biegu pchnę go do przodu ( bujanaie przód tył) to stojąc przed silnikiem to prawa strona bardziej sie rusza, lewa mało co, odpalając samochód gdy jest pochylony na lewa strone słychać metaliczne trzaskanie( tylko podczas kręcenia rozrusznikiem do momentu uruchomienia silnika) gdy samochód stoi bez pochyłu trzaskanie nie występuje. Proszę o porady, wskazówki, może ktoś z Was miał taki problem.
Mati16
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: drżenie lewarka, odczuwalne drgania na podłodze

Postprzez Olonor » 28 stycznia 2014, 03:07

sory za odgrzewanie kotleta... ale ja bym sprawdził na twoim miejscu poduszki silnika i skrzyni
wibracje, drżenie... przecież po to są poduchy zeby nie przenosić tego na karoserie, zajedz na jakiś warsztat nawiń makaron na uszy ze drży i czy mogą podnieść i sprawdzić, zapytaj o koszta przy okazji :P nawet jak byś miał sam to robić 8)
Olonor
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: AZD 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne