skubi173 napisał(a):Widzę że to jakiś częsty problem teraz, u mnie też tak buczy ale przy jeździe na wprost ale zastanawiałem się czy to łożysko ponieważ huczenie słychać przy małych prędkościach a powyżej 90-100 km/h przestaje go słyszeć dziwne, a stało się to jak miesiąc temu złapałem gumę w tylnim lewym kole dość gwałtownie straciłem powietrze i zawaliłem pare razy felgą więc albo od tego łożysko mogło się poluzować albo czy jest możliwość że po załataniu opony słychać teraz taki dźwięk ? Pasowałoby przełożyć na letnie i sprawdzić
odświeżam,
i pytanie o to, co było powodem ? Mam to samo teraz, kiedy zmieniłem opony na letnie ( niemniej problem ten już istniał u mnie pod koniec jesieni ... przed zmianą na zimowe). Dodam tylko, że na zimowych kołach była - do teraz - absolutna cisza ...

U mnie huczenie jest na wprost - zakręt nie zakręt - nie ma znaczenia, i przy prędkości ok. 40-60km/h. Im szybciej, tym lepiej = ciszej. Wykluczam raczej łożyska. Były wymieniane całkiem niedawno (SKF-y), ale tylko z przodu

Opony Toyo Proxes T1R 18" 225/45 = nigdy więcej, syf w dodatku na mokrym

Jak myślicie, może to być łożysko z tyłu