Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez miskok » 2 marca 2014, 20:14
witam . od paru dni mam objawy na lpg występują w trakcie przyśpieszania na niskich obrotach do 2tys. czasami na postoju potrafi sie dusić . jak odpale z rana auto to sie nic nie dzieje aż je zgasze i odpale znowu za pare minut na gorącym silniku rozgrzanym ,to juz zaczynają sie objawy . nigdy nie zaobserwowałem tych objawów powyżej 2tys. smieje sie ze jak odpale auto z rana to ze go nie zgasze bo jak odpale na nowo na ciepłym silniku to już zaczyna przerywać do 2tys obrotów . jade na 2gim biegu obroty 1.5tys przespieszam do 2tys . potrafi sie dwa razy przydusić przerywa a powyżej 2tys obrotów spokój .na komputerze wyskakuje "mieszanka za uboga " wymienione świece ngk i kable wysokiego napięcia na ngk . myśle o wymienie sondy i cewki ? czy to ma sens ? na benzynie jeździ znakomicie .
-
miskok
- Stella

-
- Auto: seat leon II
- Silnik: benzyna 1.6 8V
przez eko_zgonuś » 2 marca 2014, 20:19
coś przytkane.
filtry gazowe wymieniane?
-
eko_zgonuś
- Sport

-
- Auto: 1M
przez Tuchola_BDG » 2 marca 2014, 20:20
Jak na benzynie jedzie dobrze, a problem jest z gazem to zamiast wymieniać jak popadnie proponuje podjechać do gazownika niech sprawdzi instalację jak na moje oko to z nią musi byc problem
-

Tuchola_BDG
- Sport

-
- Auto: LEON 1M B+LPG
- Silnik: BCB 1.6
przez Tomuss » 2 marca 2014, 20:28
Jedz na kompa do gazownika, ile lat ma instalacja?
-

Tomuss
- Sport

-
- Auto: Leon 1P
- Silnik: BLS 1.9
Powrót do Leon 2 - Techniczne Benzyna