Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
untaztood napisał(a):Znalazłem w ETCE, jednak nie wiem która to uszczelka?
http://imageshack.us/photo/my-images/864/olejasv.jpg/
misieq napisał(a):No tylko zapalila sie kontrolka czerwona a nie zołta... A oleju jest na koncu bagnetu...
PaVLo napisał(a):Olej na końcu bagnetu, olej powinien być w połowie miarki (miejscu zagięcia) a nie na samym końcu !, wiec przyczynę juz znasz, musisz uzupełnić poziom i naprawić tą chłodniczkę.
LoozaQ napisał(a):pierścień uszczelniający - 038 117 070 A
uszczelka górna - 028 117 070 B
LoozaQ napisał(a):Zlewasz olej i płyn chłodniczy.
dreadlook napisał(a):LoozaQ napisał(a):Zlewasz olej i płyn chłodniczy.
Po co zlewać płyn chłodniczy? Wystarczy zacisnąć wąż
Andee napisał(a):Ktoś sie orientuje jaki jest koszt tych uszczelek do chłodnicy oleju w modelu ASV?
LoozaQ napisał(a):Andee napisał(a):Ktoś sie orientuje jaki jest koszt tych uszczelek do chłodnicy oleju w modelu ASV?
Górna 028 117 070 B w ASO Seata 32,48 PLN
Znalazłem też ceny przekraczające i 50 PLN, ale generalnie w 40 powinna się zmieścić.
Dolna 038 117 070 w ASO Seata 15,07 PLN.
piter01 napisał(a):cholera mam to samo, olej cieknie z okolic kolektora ssącego tzn tak widac to od dołu, bardziej uwalona jest strona przy pasku rozrządu oraz od strony vacupompy, wszsytko spływa w dół i po misce olejowej.. krew mnie zalewa jak to widze, wymieniałem uszczelke pokrywy zaworow odtłuściłem wsio na cacy.. i na moj łeb chyba dalej z tamtad cieknie, EGR tez poprzednio wyczyszczony i i uszczelniony ogolnie suchy na łączeniach. Teraz spróbuje jeszcze raz tyle, ze użyję pasty dirko pod uszczelke , znowu wypłucze silnik i będę obserwował
QQmonzter napisał(a):Z egr'a leje się na bank ale czy aż takie ilości to ciężko powiedzieć. Może z pokrywy zaworów z tyłu coś cieknie ale jesli to faktycznie z tego to temat raczej na razie zostawiam.
tomileon napisał(a):pod obudową rozrządu jest mokro, pasek i koła jako tako nie bardzo, ale ten plastik z dziurkami na bloku jest mokry cały czas gdyż nawet nie da się go dobrze doczyścić,
a pod silnikiem coraz większe plamy...piter01 napisał(a):cholera mam to samo, olej cieknie z okolic kolektora ssącego tzn tak widac to od dołu, bardziej uwalona jest strona przy pasku rozrządu oraz od strony vacupompy, wszsytko spływa w dół i po misce olejowej.. krew mnie zalewa jak to widze, wymieniałem uszczelke pokrywy zaworow odtłuściłem wsio na cacy.. i na moj łeb chyba dalej z tamtad cieknie, EGR tez poprzednio wyczyszczony i i uszczelniony ogolnie suchy na łączeniach. Teraz spróbuje jeszcze raz tyle, ze użyję pasty dirko pod uszczelke , znowu wypłucze silnik i będę obserwował
z tego co widzę to dirko pomogło, bo spod pokrywy jakby już nie ciekło, a było mokro również od strony vacu pompy
piter01 mógłbyś doradzić (ewentualnie odradzić) jakiegoś kompetentnego mechanika z Jastrzębia lub okolic, który mógłby rozwiązać problem wycieku?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość