Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jaro4444 napisał(a):nie chce zaślepiać jakiegoś wężyka sterującego zaworem a poprostu podłożyć kawałek blachy mosiężnej pod wyjście recyrkulacji spalin przy kolektorze wylotowym i przykręcić dalej przewód EGR, tak jak w seryjnym silniku. Czy myślicie, że to dobre rozwiązanie i czy nie wywali mi błędu na desce?
Nic niech sobie wisza.[/quote]smoky7 napisał(a):aha jezeli wywaliłbym cały egr to co mam zrobić z wężykami dochodzącymi do niego
napoleon81 napisał(a):do czyszczenia mam płyn do gaźników,egrów itp oraz ma też benzyne i zapałki.
Mam też druciak do garków,uszczelke pod kolektor oraz silikon termiczny dokupie,tylko jak w tym arl-u zdemontować ten kolektor bo egr pójdzie gładko.
Napewno muszę odpiąć rurę od filtra powietrza i co dalej ,jak to dziadostwo wykręcić
napoleon81 napisał(a):no meches powiedział za wszystko 100-200 zł,więc może samemu spróbować,jak nie będzie szło to najwyżej dam spokój.
A na co trzeba zwrócić uwagę i uważać przy odkręcaniu, bo napewno są jakies "uważaj na"
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości