Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dovii napisał(a):o co chodzi z tym trybem awaryjnym, zapala się jakaś kontrolka czy coś? jakie są tego obajwy, bo tak czytam i czytam i sobie myśle, że moja turbina też łapie tego całego notlaufa, tzn tak ponad 3,5 obrotów już jakby nie ładuje bo auto strasznie muli, szczególnie na wyższych biegach, prędkość maksymalna to ok 180km/h bo dalej nie chce wejść już na obroty. Wystarczy czyszczenie turbiny?? Ktoś się orientuje gdzie w trójmieście można to w dobrej cenie zrobić??
bzyniu28 napisał(a):Masz możliwość zrobić logi?
lukero-madnes napisał(a):poczytaj uważnie 13 stron jest na pewno znajdziesz odpowiedź
grabek246 napisał(a):zapytam raz jeszcze : czy uszkodzony przeplywomierz moze mieć wpływ na sporadyczne przeładowanie? bo u mnie jest tak że często powyżej 3 tysięcy auto muli i wpada w tryb awaryjny, ale nie jest to regułą.
dezeus napisał(a):czy zasysanie N75 w trybie BS 11 , powinno być "dość mocne" , ponieważ po odpięciu wężyka idącego do turbo czuć podciśnienie jednak według mnie dość słabe.
fliper333 napisał(a):Myśle nad wyciągnięciem i wyczyszczeniem kierowniczek, może sie zacinają.
fliper333 napisał(a):A jak można sprawdzić zaworek??
QQmonzter napisał(a):Jak by miał problem z podciśnieniem to by mu turbo w ogóle nie pompowało bo łopatki były by otwarte i z dołu jechał by jak rower a nie miał przeładowanie. Wiem, bo u siebie właśnie miałem ten problem. Gruszki prawie w ogóle nie wciągało bo węże były już poprzecierane i kolanko na vacum pompie latało jak kryka w kiblu.
Grupy: 008 - http://vaglog.rtnet.pl/pawelmail_166438.html
Grupy: 011 - http://vaglog.rtnet.pl/pawelmail_166437.html
bolo34 napisał(a):Tak o przepływomierzu to wiem ,ze ucina dawkę paliwa .Tylko siako tako działa więc zostawię go sobie na później .Najważniejsze to jest te przeładowanie i chciałbym to naprawić najpierw ,dlatego proszę o wypowiedzi o pozostałych logach .
BiQ_22 napisał(a):witam...mam problem z moim ARL-kiem otóż przechodzi mi w tryb awaryjny i wylącza sie turbo przy okolo 3,5 tys obrotów na biegach do 4 natomiast na 5 badź 6 biegu styuacja zdarza sie przy 2,2 tys obrotow...po zgaszeniu i ponownym zapaleniu silnika sytuacja sie powtarza...dodam ze w zeszłym roku mialem czyszczone kierowniczki w turbinie i nie wiem co sie dzieje...
Jednak dziś jak sprawdzałem niestety dalej jest ten sam problem przy zamienionych zaworach N75 z N18 dopiero jak zgaszę silnik za około 5min samochód zbiera normalnie i po zgaszeniu nie przechodzi w tryb awaryjny.Na stacji diagnostycznej wykryje to co powoduje ze komputer wykrywa błąd?adam1212 napisał(a):Gdy zmieniłem zawory N75 z N18 to to pracuje normalnie
fliper333 napisał(a): jak jade np na 2 biegu przykładowo wciskam pedał do oporu to nie przyspiesza za szybko tak przez 2 sek (około) i dopiero rwie.
fliper333 napisał(a): Wyciągnąłem Turbo wyczyściłem, zawór N75 wyczyszczony. gruszka wydaje mi sie że ok bo sprawdzałem duża strzykawką i ciśnienie trzyma. Przy prędkości 130km/h łapie notlaufa, jesli równomiernie dodaje gazu nie pedał w podłodze to łapie notlaufa dopiero przy 170 km/h. Zatrzymam się zgasze i odpale i jest ok. Co to może być??
kurex napisał(a):aczej ciężko by miało samo od siebie zniknąć...
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości