[gypsymh] napisał(a):Czy na pracującym silniku, podczas kilkukrotnego wciskania hamulca pedał twardnieje?
NIE twardnieje, za każdym razem wpada tyle samo, głęboko ale nie do końca. Jak przytrzymam siłowo to jeszcze niżej pójdzie.[/quote]
[gypsymh] napisał(a):A samochód jeździ normalnie? Nie ma problemu z mocą?
NIE ma problemu z mocą, przyspiesza normalnie.
Problem jest tylko wtedy jak samochód stoi, obojętnie czy silnik włączony czy nie. Hamulce w czasie jazdy działają normalnie, nawet jak wrzucę luz w czasie jazdy.
Kojarzy mi się tylko taki motyw sprzed kilku tygodni, że jak gwałtownie depnąłem na pedał to zadziałał ABS ale u mnie z przodu szczególnie od strony kierowcy tak głośno łapie i puszcza tarcze jakby młotem tam walił z całej siły. Pamiętam, że wtedy przytrzymałem pedał siłowo i tak złapał i puścił głośno ze 2 razy a potem jakby pedał wpadł niżej. Ale w końcu samochód wyhamował, zapomniałem o temacie bo hamulce po ruszeniu działały normalnie. Dopiero wczoraj jak to wyszło przypomniałem sobie. Ale czy to ma związek z tematem? Może w zacisku i działaniu ABS jest problem od strony kierowcy?
-- niedziela, 26 kwietnia 2015, 12:39 --
Witam po przerwie. Problem na 99% dotyczy pękniętego wężyka podciśnieniowego.
Tu mam pytanie. Chcę wymienić
wszystkie wężyki. Jaki tu rodzaj trzeba wybrać, jakie są średnice przekroju i ile metrów kupić?