Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Jacol napisał(a):Dzięki. Właśnie tak myślałem, że chodzi o poduszkę w fotelu, ale tu kolega Sebool napisał, że odpinając tą wtyczkę można sprawdzić czy są poduchy? Moje pytanie to czy w ten sposób można zweryfikować obecność poduchy przedniej pasażera? Jak nie tak to czy jest jakiś inny sposób poza zdjęciem tej obudowy?
Jeszcze odnośnie napinacza to czy po wystrzeleniu pas powinien się blokować jak się za niego szarpnie mocniej?
markus312 napisał(a):Jacol napisał(a):Dzięki. Właśnie tak myślałem, że chodzi o poduszkę w fotelu, ale tu kolega Sebool napisał, że odpinając tą wtyczkę można sprawdzić czy są poduchy? Moje pytanie to czy w ten sposób można zweryfikować obecność poduchy przedniej pasażera? Jak nie tak to czy jest jakiś inny sposób poza zdjęciem tej obudowy?
Jeszcze odnośnie napinacza to czy po wystrzeleniu pas powinien się blokować jak się za niego szarpnie mocniej?
Kolego Jacol, jeśli napinacz pasa został wystrzelony to powinien być całkowicie zacięty i nadaje się tylko i wyłącznie do wymiany. Co do obecności poduszek to mało prawdopodobne żeby ktoś kombinował z rezystorem jeśli używana poduszka kosztuje około 100zł. W Oplu np. da się sprawdzić obecność poduszek bo po podłączeniu widać zmieniającą się rezystancję w VAG'u nie zauważyłem takiej funkcji.
ja poduszkę zweryfikowałem oglądając tylko jak przylega do deski rozdzielczej
Jacol napisał(a):
U mnie nie przylega idealnie, ale widziałem już wiele samochodów, w których ten element nienaturalnie odstawał a poducha była, więc to chyba nie jest żaden wyznacznik.
dawidzior1 napisał(a):Obecność poduszek da się zdiagnozować VAG'iem. Wyjmuje się bezpiecznik od konkretnej poduszki i sprawdza się czy jest ( jeśli tak to wyskoczy błąd to) tak przy najmniej kiedyś wyczytałem w motorze.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość